Türk İş ziyareti


Türkiye'nin en güzel, en şirin kenti İzmir'de emek sömürülmemeli

İnşaat İşçileri Genel Başkanı Adnan Boğa ve Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay, Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'ne atanan H.Hüseyin Karakoç'u ziyeret etti.

Daha önce Türk-İş Genel Sekreterliğini yapan Karakoç, ''İzmirli değilim ama; daha önce örgütsel nedenlerle pek çok kez İzmir'e geldim. İzmir'in yabancısı degilim. Eski Bölge Başkanımız Mustafa Kundakçı'nın ayrılmasından sonra atandım. Göreve başlayalı yaklaşık 2 ay oldu. Göreve başlar başlamaz tüm şube başkanlarımızla bir toplantı yaptık. Örgütlü bir toplum yaratmak hedefimiz olduğu için, İzmir'deki tüm sendikasız işçileri örgütlemeyi önümüze hedef olarak koyduk.Türkiye'nin en güzel, en şirin kenti İzmir'de örgütsüz birey olmasını ve emeğin sömürülmesini istemiyoruz. Aslında işyerlerinde örgütlenmemiz, işçinin olduğu kadar işverenin ve devletin yararınadır. Örgütlü bir iş yerinde huzur, kalite ve en iyi hizmet vardır. Biz örgütlenirsek; kayıt dışı kalmaz. Devlet vergi, SGK prim elde eder. Diğer demokratik kitle örgütleriyle sık sık bir araya gelerek, onların da desteğiyle; önümüze koyduğumuz hedefi gerçekleştirmek istiyoruz '' dedi.

Her iki demokratik kitle örgütü temsilcisi de, örgütlü toplum yaratılmasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirterek ziyaret sona erdi.


Haber ve fotoğraf: Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)