Türk jeti neyle düşürüldü?


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Akdeniz'de düşen Türk jetiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 24 TV'nin canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Programda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Akdeniz'de düşen Türk jetinin "Suriye uçaksavarlarıyla düşürüldüğüne dair" ipuçlarının netleştiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Atalay, ''O gün zaten Bülent Bey açıkladı. O yönde netleşme var ama bunun başka şeylerde de bir iki analizle de teyidi gerekiyor. Genelkurmay Başkanlığı o teyit yönündeki çalışmayı yaptırıyor orada çok emin olmak için. Bu konuda çalışmalar adli tıbbın da karıştığı diğer kurumların da rol aldığı çalışmada bunun füzeyle düşürüldüğü, vurulduğu yönündeki tespit yapıldı ama bunun yeni bir çalışmayla analizle havacılık birimlerinde teyidi gerekiyor sonra da açıklaması yapılacak'' ifadesini kullandı.

CHP'yi eleştirdi: Sefil bir üslup

CHP'nin, hükümeti ve TSK'yi yıpratmak istediğini iddia eden Başbakan Yardımcısı Atalay, ''Şu anda Necdet Paşa, yanlışların üzerine kararlılıkla giden, gerçekleri arayan, hukukun içinde çalışmaları yürütme yönünde çaba sarf eden bir Genelkurmay Başkanımız ve demokrat bir tutum içinde'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de çok şeyin değiştiğini vurgulayan Beşir Atalay, olağanüstü dönemlerin sona erdiğini ve artık milli iradeyi temsil eden bir iktidarın bulunduğunu söyledi. Atalay, ''Milli iradeye saygılı ve profesyonel işlerine yönelen, siyaset dizaynından vazgeçen bir Ordu var ve CHP bunun sıkıntısını çekiyor. Onun için de Ordunun başındaki kişiyi ve Orduyu da kolayca hedef alabiliyor'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun geçmişten beri hayali, mesnetsiz, belgesiz, birilerine iftira atan dosyalara sarıldığını öne süren Atalay, bu iddiaların sonucunun çıkmadığını iddia ett. ''Biz bunun peşini bırakmayız'' diyen Atalay, CHP'li yöneticilerin üslubunun çok sefil bir üslup olduğunu söyledi.

Adli ve idari soruşturmaların sonucunun beklenmesi gerektiğini vurgulayan Beşir Atalay, ''Toplumun zihnini elinde hiçbir şey olmadan karıştıran bir politika izliyorlar. Bu bir anamuhalefet partisinin izleyeceği bir politika değil. Bu sadece toplumda gereksiz gerginlik, kaos vesaire üretir. Başka bir şey olmaz. Teklifi olmayan, umudu olmayan, gelecek için toplumsal desteği de fazlaca olmayan, artmayan bir anamuhalefet partisinin, buradan iktidar partisini yıpratırsam bir kazancım olur gibi bir çıkışı var. Ama kendisi daha da zor bir duruma düşecek. Bu saldırgan bir üslup. 'Hükümet yalancı' diyor. Hakaret ediyor'' diye konuştu.

Afyon'daki patlamayla ilgili soruşturmadan ne çıkarsa çıksın, gerçek sebeplerin bulunması durumunda bile Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşlerini zaten belirlemiş durumda olduğunu iddia eden Beşir Atalay, ''Şöyle bir anamuhalefet partisi düşünebilir misiniz? 'İnşallah bu bir sabotajdır' diye içinden dua eden ve bunu körükleyen, bu yönde kanaat oluşturmaya çalışan bir anamuhalefet. Nedir bundan kazancı? Biraz daha kaos olsun, biraz daha hükümeti suçlamaya dönük şeyler gelişsin. Başka hiçbir şey yok'' diye konuştu.

TSK'nin ve şehit ailelerinin durumunun Kemal Kılıçdaroğlu'nu hiç ilgilendirmediğini belirten Atalay, ''Kemal Kılıçdaroğlu, 'buradan eğer iktidara birazcık zarar verirsem benim için kardır' diyor. Böyle bir partiye bu toplum itibar etmez. Çünkü bu sorumsuzlukları gösteren bir partiye bu toplum iktidar da vermez, ciddiye de almaz. Zaten onlar bunu görüyorlar'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)