Türkiye, MHP'den bir rüzgar bekliyor...


MHP Genel Başkan adayı, Trabzon milletvekili Koray Aydın ile Yeniçağ gazetesi yazarları olarak bir yemekte buluştuk. Koray Aydın, Türkiye’nin kötüye gidişini değiştirebilmek için öncelikle, geçim derdine düşmüş geniş kitleler nezdinde AKP ve Tayyip Erdoğan lehine oluşturulmuş algının değiştirilmesi ve yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler öncesinde, MHP’nin iktidar alternatifi bir parti haline getirilmesi gerektiğini, bu iddia ve kararlılıkla yol haritasını çizdiğini; Türkiye’nin MHP’li bir başbakanla yoluna devam etmesinin mümkün olduğunu anlattı.

***

Geçtiğimiz MHP kurultaylarından acı-tatlı tecrübelerim var. 2003’ten itibaren, MHP kurultayları öncesinde, Yeniçağ, kamuoyunda desteği olan bütün genel başkan adaylarına eşit yer vermişti. Bu, mesleğine saygı duyan bir gazeteci ve “Yayın Danışmanı” olarak bizzat desteklediğim bir yaklaşımdı. Bu çerçevede, iki genel başkan adayı, Ramiz Ongun ve Koray Aydın’ın yurt gezilerine katılmıştım. Daha önce sık sık görüştüğümüz Devlet Bahçeli’nin gezilerine ise görüşme taleplerime cevap verilmediği için katılamamıştım. Gerçi Devlet Bey, yurt gezisi de yapmamıştı..
4 Kasım 2012 kurultayı öncesinde, şayet Devlet Bahçeli, yeniden aday olacaksa, karşısında delege nezdinde desteği olan sadece bir aday bulacaktır. O da Koray Aydın’dır. Diğer genel başkan adaylarıyla da az-çok, kişisel hukukum vardır. Yalnız gerçek şu ki başka bir sürpriz olmazsa, seçim iki aday arasında geçecek. Koray Aydın her geçen gün bir adım daha ilerliyor. Aydın, arkasına aldığı “Genel başkan seçimle değişebilir” rüzgarı ile sonuç alabilir. Çünkü, kendisinin, söylediği gibi bu yöndeki değişim baskısı, yeni bir umut arayan halktan geliyor..

***

Koray Aydın’ın, MHP ve Türkiye ile ilgili projelerini dinlerken, Ecevit’in son başbakanlığı sırasında kısa bir süre Kültür Bakanlığı da yapmış olan Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın odatv’deki yazısını hatırladım.
Suat Çağlayan, Devlet Bey’e yönelik olarak diyor ki;
“Zamanın, sessiz kalma zamanı olmadığını...
AKP’nin ’milli tehdit’ haline gelen politikaları karşısında susmanın onu desteklemek anlamına geldiğini...
Zaman zaman AKP’ye verilen desteğin, hem AKP’yi şımarttığını ve hem de kendi partisine zarar verdiğini...
AKP tarafından Atatürk’ün adının ve ilkelerinin silinmeye çalışıldığını...
AKP’nin, ‘geçmiş yüzyılın rövanşı’ olarak belirlediği 2023 yılında, artık Cumhuriyet adının göstermelik olarak kalacağını...
Ve ülkemizin bölünmenin eşiğine gelme sebeplerinin başında AKP’nin politikaları olduğunu hatırlatarak sayın Bahçeli’ye, ’bütün bunları görmüyor musunuz?’ diye sorsak, haksızlık etmiş olur muyuz?
Sayın Bahçeli yeniden seçilir mi, bilmiyorum. Ama seçilsin seçilmesin, MHP’de mutlaka bir şeyler değişmelidir. Ülkeyi sadece dışa karşı değil, AKP’ye karşı da savunmak gerekiyor.”

***

Koray Aydın, işte bunu yapabileceğini söylüyor. Gördüğüm kadarıyla kendisine güveniyor ve sağa sola savrulmuş bütün ülkücüleri toparlarken aynı zamanda ülkenin değerli insanlarına da MHP’nin kapılarını açarak, iktidar alternatifi bir MHP ortaya çıkaracağına inanıyor.
Aydın’a göre aslında MHP, sadece aldığı 6 milyon oydan ibaret bir desteğe sahip değil.. MHP’ye oy verebilecek bir altı milyonluk kesim de AKP’ye oy veriyor. Hem bu oyları geri almak hem de yeni kitlelerin MHP’ye akması için önce MHP’nin bir dinamizm kazanması ve ekonomik konularda bir umut oluşturması gerekiyor.

***

MHP’nin, ülkücülerin durumunu ve genel olarak halkın MHP’ye bakışını Arif Nihat Asya’nın “Bir bayrak rüzgar bekliyor” şiirindeki tabloya benzetiyorum.
Hani diyor ya “Şehitler tepesi boş değil, / Biri var bekliyor. / Ve bir göğüs, nefes almak için; / Rüzgar bekliyor.”
Hani diyor ya; “Şehitler tepesi boş değil, / Toprağını kahramanlar bekliyor! / Ve bir bayrak dalgalanmak için; / Rüzgar bekliyor!”
Artık Türkiye’de iktidar teröristlerle masaya otururken, TSK’nın en başarılı 400 subayının casuslukla suçlandığı bir dönemdeyiz! Ve askerden, polisten şehitler veriyoruz. Şehitlerin kemikleri dağ gibi yığılıyor.. Ve AKP Amerikan politikalarını uyguladığı için yine Amerikan talimatıyla gönderilen Körfez sermayesi kesilirse, Türkiye’yi büyük bir ekonomik kriz bekliyor..
Türkiye bu sebeplerle, MHP’den bir rüzgar bekliyor..

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)