Tutarsız delille 49 yıl istendi


Kürt açılımıyla ilgili basın açıklamasına giderken gözaltına alınan ve kaçarken yere poşet içinde molotof bıraktıkları iddia edilen Ali Deniz Kılıç ve Baran Nayır’a savcı 24 yıl 8’er ay hapis istedi. Poşette öğrencilerin parmak izine rastlanamamıştı. Tek delil polislerin çelişkili ifadeleri.

Kürt açılımıyla ilgili basın açıklamasına giderken Esenşehir’de 6 Aralık 2009’da gözaltına alınan ve 2 yılı aşkın bir süre sonra tahliye edilen üniversite öğrencileri Ali Deniz Kılıç ve Baran Nayır’ın yargılandığı dava karar aşamasına geldi. Öğrencilerin örgütle tek bağının bu eylem olduğunu belirten savcı, 24 yıl 8 ay ile 49 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istiyor.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki oturumda esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar, Nayır ve Kılıç’ın Esenşehir’de PKK lehine slogan atan ve taşlı, molotoflu saldırıda bulunan gruba müdahale eden güvenlik güçlerince kaçarken yakalandıklarını iddia etti. Kaçarken yere bıraktıkları siyah poşet içerisinde 8 adet molotofkokteylinin ele geçirildiğini belirtti. Savcı, sanıkların örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediklerini ifade ederek “Sanıkların bu eylem dışında terör örgütü ile bağlarını ortaya koyacak somut delil bulunamamıştır” dedi.

Diğer sanıklar Eyüp Kaya, Abdullah Özmen, İbrahim Kürkçü, Ali Karaçay, Rıdvan Takan, Mahmut Bertan, Cumali Özkaya, Ali Başdaş ve Hayrettin İynem’in eyleme katıldıklarını ve sloganlar atarak şiddet çağrısı sözlerle, terör örgütünü özendirici şekilde haraket ettiklerini ileri sürdü. Özmen’in üzerindeki boyun şalı ve berelerin yüzlerini saklamak amacıyla taktıkları malzemelerden olduğunu ifade etti. Kılıç ve Nayır’ın 49 yıla kadar hapsini isteyen savcı, diğer sanıklar için 13 yıl 11 ay ile 23 yıl hapis cezası istedi. Bartu’nun ise 23 yıla kadar hapsini talep etti.

Öğrenciler Kılıç ve Nayır ise suçlamaları reddetti. Molotof bulunduğu iddia edilen poşette de öğrencilerin parmak izine rastlanmamıştı. Dosyadaki tek delil ise yakalama tutanağına imza atan polis-lerin çelişkili ifadeleri.
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)