Tutuklu gazeteciler meslektaşları tarafından linç ediliyor


Odatv davasında 20 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz hafta tahliye olan gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu'nu ziyaret etti. Pehlivan ve Terkoğlu, tüm demokratik kesimlere 16 Kasım'da görülecek olan Odatv duruşmasına katılarak, tutuklu sanıklara destek vermeleri için çağrı yaptılar.

Odatv davası kapsamında tahliye edilen gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, bugün TGC Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Terkoğlu burada yaptığı açıklamada, “‘Gazetecilik’ mesleği, zamanında ‘anarşistlik’ olarak nitelendiriliyordu, şimdi ise ‘teröristlik’ olarak nitelendiriliyor. Tutuklu gazeteciler kendi meslektaşları tarafından manşetlerle linç ediliyor. İçerde hiç gazeteci kalmayana dek mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bunun için TGC’ye de önemli görevler düşüyor” dedi. Odatv davasının tamamen çöktüğünü söyleyen Terkoğlu, TÜBİTAK raporuyla da bunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Gazeteci Pehlivan ise “Biz dışarı çıktık ama halimize sevinemedik. İçerde birsçok gazeteci var. O yüzden kendimizi özgür hissetmiyoruz. Neden içeri girdiğıimizi anlamadığımız gibi, neden dışarı çıktığımız da anlamıyoruz. İnsanların yalnızca kalemini eline aldığı ve yalnızca dudaklarını oynattığı için cezaevine alınmmasını istiyoruz. Aynen yazmaya devam edeceğm. Kelepçe takıp hücreye attılar, yalnız bıraktılar ama bir tek yazmaktan alıkoyamadılar. Yazmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve TGC Başkanı Orhan Erinç de “Bir gazetecinin işe alınması konusunda bazı kıstaslar vardır. Bunlar telefon rehberi, yazdıkları ve arşivleridir. Şimdi bu kıstaslar suç haline geldi” dedi. 3. Yargı Paketi’nin de tutuklu gazeteci sorununu çözmediğine dikkat çeken Erinç, “Yasa ile uygulama arasında büyük farklılıklar var. Gazetecilere ‘terörist’ denilmesini kınıyoruz. Bu son tutuklamalar meslek dayanışmasını tekrar anımsattı. Gazetecilerin biraraya glemesini sağladı. Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın yanına gruplar oluşturarak gidiyoruz. Gazetecilerin mesleklerinden alıkonulmadan, ‘gazeteci’ sıfatlarını sürdürmelerini istiyoruz” diye konuştu.



Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)