TV'de "Ensest" kavgası


Eski Bakan İmran Aykut ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu Habertürk TV'de yayınlanan Pelin Çift ile Haber Hattı programında tecavüze uğrayan kadınların doğum hakkını tartıştı. Tartışma sırasında Aykut'un "Güneydoğu'da ensest yaygın" ifadesini kullanması şoke etti. Uslu, "Bu cümleyi ırkçı, ayrımcı buluyorum ve kınıyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İşte o diyalog

İmran Aykut: İki taraflıda bakıldığında da çok acı bir durum . Ne bir bebek yok edilsin diyebiliriz ne de bir aile yok edilsin. Bu doğacak çocuk istenilmeyen bir çocuk. Bu çocuğa anne bakmayacak, anne şefkatini vermeyecek zaten baba ortada yok, baba koruması ve sevgisi de olmayacak. Şimdi bu çocuğu doğurmanın hiç bir faydasının olmadığı ve dünyaya yararlı olacak bir insanın getirilmediği ortaya çıkıyor. Peki bu çocuğa ne sağlıyoruz? Bu çocuğa kim bakacak devlet bakacak ya da evlat verilecek. Ve bu çocuk büyüdüğünde kendi ailesini bulmak isteyecek, travmalar yaşayacak. Kürtaja kesinlikle karşıyım ama tecavüz farklı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu: Tecavüze uğrayan kadınlar, bebeği doğurduktan sonra istemezse o bebeğe devlet bakacaktır. Tecavüzcüyü bile öldürmezken bebeği nasıl öldürürüz. Bebeğin yaşam hakkı ne olacak?

Güneydoğu'da ensest yaygın

Uslu: Biraz önce kullandığınız bir cümleyi protesto ediyorum. "Güneydoğu'da ensest yaygın" diye bir cümle kullandınız. Bu cümleyi ırkçı, ayrımcı buluyorum ve kınıyorum. Elinizde resmi bir veri yok ve bir bölgenin insanını bu şekilde mahkum ettiğiniz için sizi şiddetle kınıyorum.

Aykut: Bunun açıklamasını yapayım. Her bölgede ensest ilişkiler olur ve bu bölgede biraz daha fazla olduğunu söylüyorum. Çünkü bu bölgede bu durumlara bağlı intihar olayları daha fazla oluyor. Ben bölgenin halkını itham etmiyorum.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)