UAEK uzmanları, Akkuyu'yu inceledi


Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) uzmanları, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali sahasındaki çalışmaları inceledi.

Akkuyu NGS A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, UAEK uzmanları, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na (TAEK) destek verilmesi çerçevesinde, nükleer santralin yerleşim şartlarını değerlendirmek ve yapılan etüt çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Akkuyu NGS sahasına ziyarette bulundu.

Uzmanlar, hidrometeorolojik, ekolojik, jeolojik araştırmalar, sismotektonik ve jeoteknik çalışmalar gibi Türkiye'nin ilk nükleer santral sahasında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
Ayrıca, sahada ve denizde yapılan sondaj çalışmalarını, saha şartlarında toprağın jeoteknik incelemelerini, toprağın fiziki ve mekanik özelliklerinin tespitine ilişkin laboratuvar çalışmalarını izleyen UAEK uzmanları, daha sonra Meteoroloji Merkezi ve kulelerin yerleştiği noktaları ziyaret etti.

UAEK uzmanları ziyaret sonrası yapılan toplantıda, Akkuyu Nükleer Santrali sahasında süren etüt çalışmalarının organizasyonu ve teknik düzeyini başarılı bulduklarını, söz konusu çalışmaların, UAEK'nın tüm yönetmelik ve taleplerine uygun olduğunu kaydetti.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)