Umarım, başka bir şey değildir


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili olarak, ''Umarım bu, başka bir şey değildir. Benim bu konuda siyasi değerlendirme yapmam, birtakım şüphe ve vehimleri iletmem, konuyu karmaşıklaştırır'' dedi.

Vural, gazetecilere, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.
''Acımız çok büyük, acımızı ifade edecek kelime bulamıyorum. milletimizin başı sağolsun'' diyen Vural, böyle bir kazanın olmasının ve kaza sonucunda 25 askerin şehit olmasının milleti acıya sevk ettiğini söyledi.

Vural, ''Allahım diyorum ki nedir milletimizin üzerindeki kara bulutlar? Son dönemlerde çok acı çekiyoruz. Bu acıların son bulmasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir çadır devleti değildir. Çocuklarını vatan borcu diye askere gönderen insanlarımızın bu evlatlarını korumak, devletin en önemli görevlerinden biridir. Bu çocuklarımız milleti ve devleti korumak için canını, kanını verebilecektir. Devleti yöneten sorumluların bununla ilgili soruşturmayı yapması gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

MHP olarak bir heyeti Afyonkarahisar'a gönderdiklerini ifade eden Vural, şöyle konuştu:
''Devleti yönetenlerin konuşmalarına dikkat etmesi gerekir. O yörenin milletvekili olabilir ama her mikrofon karşısında patlamanın sebebini ifade eden Sayın Veysel Eroğlu... Genelkurmay Başkanlığı 'sebebi bilinmeyen bir patlama' diyor. Milletin kafasını karıştırmaya hakları yok. Konuşacaksanız doğru bilgilerle konuşun. Veysel Eroğlu'nun, 'Pakistan'da, Hindistan'da olur böyle vakalar' gibi değerlendirmesini... Kazanın nedeni bulunmalıdır. Bu neden bulunmadan Eroğlu'nun 'kaza bir bombanın patlaması sonucu'... Orada mıydın yani? Bu şekilde, idari soruşturmanın da yönünü etkileyebilecek değerlendirme yapmalarını doğru bulmuyorum.''

Oktay Vural, ''Kazanın oluşumuna ilişkin size ulaşan bilgi var mı?'' sorusuna, ''Sayın Eroğlu tespit etmiş zaten. İdari ve adli soruşturmayı bir an önce yapmak lazım. Kazanın sorumlusu varsa sorumluları bulunmalı, birileri hesap vermeli. Umarım bu, başka bir şey değildir. Benim bu konuda siyasi değerlendirme yapmam, birtakım şüphe ve vehimleri iletmem konuyu karmaşıklaştırır'' yanıtını verdi.

Dokunulmazlıkların sınırlandırılması

MHP Grup Başkanvekili Vural, gazetecilerin, ''dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile yapılan görüşmede gündeme gelip gelmediğine'' ilişkin sorusunu da yanıtladı.

Bu konuyu görüşmede gündeme getirdiğini belirten Vural, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun, yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa değişiklik teklifiyle birlikte, 2 maddelik bir değişiklik teklifi olarak sunulmasını önerdiklerini kaydetti. Vural, bunu bir şart olarak söylemediklerini belirtti.

Vural, ''Teklif sizin dediğiniz hale dönüşür mü?'' sorusuna, ''Öyle bir eğilim almadım'' yanıtını verdi. Vural, ''Hukuka uygun bir dokunulmazlık sınırlandırılması olması gerektiğini düşünüyoruz'' dedi.

Oktay Vural, CHP'nin, ''27 Ekim 2013 tarihine, 29 Ekim'le birleşen 4 günlük bir tatil olabileceği gerekçesiyle karşı çıkması'' konusunda, ''Millet tatile gitmeyecek, cumhuriyeti kutlayacak. 27 Ekim iyi bir tarih. Lozan'da uluslararası seviyede tanındığı konferansa çağrı günüdür, cumhuriyetin müjdelendiği gündür. Millet de para yok, nereye gidecek?'' diye konuştu.

Vural, imzaların haftaya tamamlanması halinde, Anayasa değişiklik teklifinin ondan sonraki hafta verilebileceğini belirtti.



AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)