Üniversitelerde 'Kandil' alarmı


Emniyet istihbaratının, kritik üniversitelerin rektörlerini uyararak "PKK, terör olaylarını öğrenci hareketleri ile desteklemek istiyor. Bu yönde, Kandil'den talimat var" bilgisini paylaştığı bildirildi.

PKK, gerçekleştirdiği terör saldırılarını, toplumsal olaylarla desteklemek yönünde strateji benimsedi. Artan terör olaylarının, ekim ayında eğitim - öğretime başlayacak üniversitelere de yansıması bekleniyor. Emniyet istihbaratının, kritik üniversitelerin rektörlerini bu konuda uyardığı öğrenildi. İstihbarat birimlerinin, “Örgüt, terör olaylarını öğrenci hareketleri ile desteklemek istiyor. Bu yönde, Kandil’den gelen bir talimat var” bilgisini rektörlerle paylaştığı bildirildi.

Ağustos ayında, Şemdinli’de Türk Silahlı Kuvvetleri ile “cephe savaşına” giren, alan kontrolünün kendisinde olduğunu göstermek için “yol kontrolleri” yapan terör örgütü, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçırması ve BDP milletvekilleri ile kucaklaşmasının ardından, yeni yöntem arayışlarını sürdürüyor. PKK, Beytüşşebap’ta “Şehit Yalçın Aydın Yatılı İköğretim Bölge Okulu”nun yeni binasına bombalı saldırı düzenledi. 1.5 milyon TL’ye mal olan okulda eğitim - öğretim yapılıp yapılamayacağı ise henüz belli değil. Örgüt, bu eylem ile bölge çocuklarının eğitim almasına önemli bir darbe vurdu.

Terör örgütünün, saldırılarını toplumsal olaylarla desteklemeyi planladığı bildirildi. Ekim ayında, üniversitelerin açılması ile birlikte, üniversitelerdeki öğrenci olaylarında geçmiş yıllara göre büyük artış bekleniyor. Emniyet istihbarat birimlerinin, kritik üniversitelerin rektörlerini bu konuda uyardıkları öğrenildi. Cumhuriyete bilgi veren büyük bir üniversitenin rektörü, “Üniversitedeki öğrenci hareketleri konusunda ciddi endişelerimiz var. Bu senenin geçmiş senelerden farklı olacağına ilişkin Emniyet’ten gelen bilgiler var. Bizi şu anda en çok meşgul eden ve düşündüren konu bu. Örgüt terör olaylarını öğrenci hareketleri ile desteklemek istiyor. Bu yönde, Kandil’den gelen bir talimat olduğu Emniyet tarafından bize iletildi” dedi.

Olayların engellenmesi için, ilk aşamada üniversite kampusu içerisinde yönetimden izin almayan hiçbir toplantı ve gösteriye izin verilmeyecek. Bildiri dağıtmak için ise, üniversite yönetiminden iki gün önceden izin alma şartı getirilecek.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)