Van, Bitlis ve Beytüşşebap'ta saldırı


Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Karınca Jandarma Karakolu'na akşam saatlerinde bir grup PKK'li tarafından saldırı düzenlendi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki polis lojmanlarına ise bir grup PKK'li roketatarlı saldırı düzenledi. PKK'li teröristler Van'da da yol inşa eden özel bir firmaya ait şantiyeye saldırdı, 2 kişiyi kaçırdı.

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Karınca Jandarma Karakolu'na saat 19.00 sıralarında bir grup PKK'li terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, Bitlis-Diyarbakır karayolu trafiğe kapatıldı. Bitlis Valiliği, çatışmada ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Beytüşşebap'ta saldırı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bir grup terörist, polis lojmanlarına roketatarlı saldırı düzenlendi. Saat 21.30 sıralarında ilçe merkezine gelen teröristler, polis lojmanlarına saldırdı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışma yaklaşık yarım saat sürdü.

Van'da 2 kişi kaçırıldı

Bir grup terör örgütü mensubu, akşam saatlerinde Van'ın Çaldıran ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Demirci köyü yakınlarında bulunan ve Çaldıran-Doğubayazıt karayolu Tendürek Geçidi'nde yol inşa eden özel bir firmaya ait şantiyeye saldırdı.

Yol yapımında kullanılan bazı iş makineleri ile işçilerin kaldığı evi ateşe veren teröristler, şantiyedeki 2 kişiyi de kaçırdı. Çevredekilerin olayı güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı öğrenildi.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)