Ya darbe, ya iç savaş!



“Kürt mes’elesi sarpa sarar ve Erdoğan kafasının dikine giderse darbe olur!”
F Tipi savcılar mal bulmuş mağribi gibi, bu ifadeleri darbe kışkırtıcılığı sayarak şahsım için  harekete geçmesin zira beyan bana ait değil, AKP’nin neo-liberal güruhundan Murat Belge’ye ait ki o gibilerin malum her şeyi yapmak ve söyleyebilmek gibi ayrıcalıkları  var.
Gelelim edilen söze.
Murat Belge belki ilk kez haklıdır!
İç savaşa dolu dizgin olan Türkiye’de darbe 12 Eylül’den sonra ilk defa güçlü bir ihtimal olarak belirmiştir çünkü Türkiye hızla kaosa, iç çatışmaya ve bölünmeye gidiyor.
PKK ve Kürt ayrışması bağlamında emin olun 90’lı yılların en karanlık günlerinde bile tablo bugünkü kadar ümitsiz değildi.
Her şey ortada, Hakkari gibi vatan toprağımız fiili olarak elimizden çıkarılmışken, dış  konjoktür de ayrışmayı tetikliyor.
Bölünmeye gidiş PKK’nın on binleri sokağa dökerek bir kalkışma ya da isyanla olacağına   göre bunun adı iç savaşa ilk adım olacak.
Öyle çünkü böyle bir durumda etki-tepki realitesinden hareketle Batı illerimizde yaşayan Kürt kardeşlerimize misillemeler yapılacak ve ülke topyekün karışacak..
İşte TSK tam bu süreçte ülke birliği ve kardeş kavgasını önlemek adına yönetime el koyacak!
Hayır bu bir temenni değil tespittir.
Gelelim böyle bir şeyin olabilirliğine?
Bölgede Müslüman ikinci bir İsrail’i yani Büyük Kürdistan’ı kurmak için uzun zamandır hazırlık yapan ABD ile Küresel Siyonist devlet, hedefledikleri PKK isyanı sürecinde TSK   Türkiye’nin birliğini sağlayabilecek böyle bir darbeyi yapabilecek güçte -moralde olmasın diye Balyoz ile Ergenekon tertiplerini tezgahlatmıştır.
Balyoz ve Ergenekon tezgahları aslında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Türkiye’nin parçalanmasına vereceği tepkinin kırılması operasyonudur.
TSK’ya karşı ideolojik ve tarihsel kini olan neo-islamcı AKP kadrolarının işbirlikçilik  misyonuyla emperyalizm tarafından iktidara taşınması da, sonuç alma bağlamında bilinçli bir seçimdir. Soros’un dediği gibi Türkiye’nin yegane markası TSK’yı çökertirseniz gerçekte Türkiye’yi bitirmiş olursunuz ki Balyoz’daki mahkeme hükmünün özeti budur.
Gül ve Bahçeli için kayıp ilanı
Ülkede yaşananlar ortada ama iki kişinin esamesi okunmuyor!
Biri güya Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül diğeri ise MHP Müdürü Devlet Bahçeli!
Yahu Cumhurbaşkanı dediğiniz devletin birliğini temsil eder ama Abdullah Gül ülke göz göre göre bölünmeye gider ve şehit cenazeleri her gün bölükler halinde kaldırılırken bile suspus!
Ne  bir liderler zirvesi ne de bir Güneydoğu gezisi!
Öyle sinmiş, nasıl Başbakanlık koltuğunu ele geçiririm diye pusuda bekliyor!
Altını çizerek yazıyorum Abdullah Gül tarihimizin en silik Cumhurbaşkanıdır ve onun bugünkü tabloda Cumhurbaşkanı olarak varlığı Türkiye adına büyük bir talihsizliktir.
Ve Devlet Bahçeli!
Yahu bu arkadaş esir midir, bir şeyden mi korkuyor da sürekli gizleniyor.
Ülkede kıyamet kopuyor ondan ne bir ses ne bir nefes!
Arada bir başkalarına yazdırdığı yazılı demeçleri yayınlatıyor!
Söyleyin MHP gibi bir yapıda böyle bir önder kabul edilebilir mi?
Tamam bu arkadaş MHP’de Müdür, lakin emin olun sıradan bir Müdür bile bu kadar teslim görüntüsünde olmaz. Yoksa yoksa Bahçeli ile alakalı birilerinin elinde bir şey mi var?
Değilse bu teslimiyet niye?
Özal’ın açılan mezarı ve büyük tezgah
Zerre kuşkunuz olmasın Turgut Özal’ın mezarı, adalet aramak için değil, eşikteki üç büyük  seçim öncesi yapılacak yeni siyaset mühendislikleri ve imaj operasyonları için açılıyor.
Karar en tepeden verilmiş ve tıpkı Balyoz’daki hüküm misali hedefe oturtulacaklar daha işin başında yani bugünden bellidir.
Göreceksiniz bu mezar açma olayı ile TSK katil olmakla özdeşleştirilecek yani malum besleme medya aracılığı ile Türk Ordusu topluma Cumhurbaşkanına suikast yapan bir imajda sunulup yapılan Balyoz ve Ergenekon’un sebep olduğu travmalar önlenmeye çalışılacak.
Mezar operasyonuyla TSK’nın yanına bazı işadamları da dahil edilerek, seçim öncesinde  sermaye yeni bir korku dalgası altına sokulacak ve muhalefetle arasına mesafe konacak.
Bu şekilde AKP’nin güya egemenlere karşı mücadele ettiği imajı pompalanıp aynı zamanda  Özal’ı sahipleniyor görüntüsü ile merkez sağ seçmene selam çakılacak!
İslama göre ölüler mezarında rahatsız edilmemeli ama bunlar çıkarı için her şey gibi İslam’ı da paspas yapıyorlar!
Suriyelilere sınavsız üniversite rezilliği
Merkez medya Tayyip Erdoğan kızmasın diye yazmıyor ama rezillikler diz boyu!
AKP zerre belge aramaksızın sadece beyana bağlı olarak Suriye’den kaçanlara  üniversitelerimize kaydedilmesi emrini verdi.
Evet yanlış okumuyorsunuz, vatanını satan ABD işbirlikçisi Suriye teröristleri sınav ve belge olmaksızın üniversitelerimize alınıyor.
Söyleyin lütfen bu tablo kabul edilebilir  mi?
Beşar Esad’a karşı isen ve Suriye bölünmeli diyorsan Türkiye, pardon Tayyip Erdoğan tarafından üniversite diploması ile ödüllendiriliyorsun!
Yahu bizim çocuklarımız üniversite kapılarında, madem böyle bir imkanın-kontejanın var  alsana onları !
Yok AKP güruhuna göre Arap ve Beşar karşıtı isen, bu ülkede değer görmede on Türk’e bedelsin! 
CHP ile MHP bu yapılanı millete niye duyurmaz ve kamuoyu neden ayağa kalkmaz?

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)