Yandaşa 10 milyonluk rant

Gaziantep’te, AKP’li bir işadamına Şahinbey Belediyesi tarafından inanılmaz bir rant sağlandı.

GAZİANTEP (Murat GÜREŞ) Gaziantep’in gözde yerleşim yerlerinden Karataş Mahallesi’nde; OSKA Yaşam Sitesi’nin bahçe duvarı, süs havuzu ve bahçe düzenlemesinden oluşan ortak kullanım alanını 25 malikin izni ve onayı olmadan 2010 yılında Şahinbey Belediye Meclisi’nde ticaret ve konut alanı olarak tadil ettiren OSKA İnşaat temel atarak inşaata başladı. Mimari projeye aykırı olan bu durum karşısında site sakinleri inşaatın durdurulması için belediyeye onlarca kez dilekçe verdi. Dilekçesine yanıt alamayan maliklerden Sema Sezer işlemin iptali için Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

İDARE MAHKEMESİ İPTAL ETTİ

Mahkeme bilirkişi raporlarına dayanarak 14 Şubat tarihinde 2012/142 sayılı kararla yapılan imar değişikliğinin hukuka ve mimari projeye aykırı hareket edildiği gerekçesi ile işlemin iptaline karar verdi. Bunun üzerine OSKA İnşaat A.Ş., AKP’li Şahinbey Belediyesi’ne 27 Nisan 2012 tarihinde bir başvuru yaparak işlemin iptaline karar verilen yerle ilgili “otel ve benzeri misafir yeri” başlığı altında yeni bir ruhsat aldı.

BİLİRKİŞİ YERİNDE TESPİT ETTİ

Site sakinleri bu gelişme karşısında tekrar idari yargıya başvurdu ama Gaziantep 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği karara rağmen 22 katlı devasa inşaatın yapımına devam edildi. Üzerine kendilerinden izinsiz inşaat yapılan ortak alanın malikleri, bu kez yapının durdurulması için harekete geçerek hukuk mücadelesini yeniden başlattı. Bu kapsamda Gaziantep 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin görevlendirdiği bilirkişi; yaptığı inceleme sonucu idari mahkeme tarafından durdurulan inşaata çalışmanın mahkeme kararına rağmen devam ettiği tespit edildi.

HEM MÜHÜRLEDİ HEM TEMYİZ ETTİ

Bilirkişi raporu karşısında yapacak bir şeyi kalmayan Şahinbey Belediyesi, göstermelik bir şekilde inşaatı mühürleyerek yapı tatil zaptı tuttu. Ancak yaptığı imar tadilatının İdare Mahkemesi tarafından usulsüz olduğuna karar verilen belediye bir taraftan da kararın iptal edilmesi için Danıştay 6. Dairesi’ne temyiz başvurusunda bulundu. OSKA Yaşam Sitesi’nin 25 mağdurunun avukatı Bülent Duran, AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin kendisiyle siyasi ilişkisinin bulunduğu OSKA İnşaat A.Ş.’nin kayırıldığını ve bir bürokratik süreç yaratılarak idare mahkemesi kararının boşa çıkarılmak istendiğini ileri sürerek hukuk mücadelesinin devam edeceğini kaydetti.





Yurt Gazetesi
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)