"Yaratılış" müfredatta


5. sınıflara insanın yaratılış amacının Allah'a kulluk etmek olduğu anlatılacak.

Ortaokul ve liseler için seçmeli, imam hatip ortaokulları için ise zorunlu olacak temel dini bilgiler dersinde İslam’a göre yaratılış teorisi anlatılacak. Derste ortaokul öğrencilerine “Evrende bulunan tüm varlıkların yaratıcısının Allah olduğu, ilk insan Hz. Adem’in yaratılışı, ilk insandan sonraki insanların yaratılış evreleri, insanın yaratılış amacının Allah’a kulluk etmek olduğu” anlatılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı (TTKB), 4+4+4 sistemi ile ortaokul ve liselerin müfredatına eklenen temel dini bilgiler seçmeli dersi kapsamındaki İslam seçeneğinin müfredatını hazırladı. Hazırlanan öğretim programı ortaokul, liselerde seçmeli imam hatip ortaokullarında ise zorunlu olarak okutulacak. Ortaokul öğrencileri için hazırlanan müfredatta, yaratılış teorisine yer verilmesi dikkat çekti. Buna göre, 5. sınıflara “İslam’a göre yaratılış” ünitesi altında “İslam’a göre evrenin ve insanın yaratılışı, ilk insanın yaratılışı, insanın yaratılış evreleri, insan niçin yaratıldı, yaratılıştaki uyum ve güzellik” konuları anlatılacak. Yaratılış teorisi konusunda 5. sınıf öğrencisinin “Evrende bulunan tüm varlıkların yaratıcısının Allah olduğu gerçeğini fark etmesi, ilk insan Hz. Adem’in yaratılışını açıklaması, ilk insandan sonraki insanların yaratılış evrelerini kavraması, insanın yaratılış amacının Allah’a kulluk etmek ve kul olmanın insana sorumluluklar getirdiğini fark etmesi, hiçbir şeyin tesadüf eseri ve nedensiz olarak yaratılmadığını kavraması” istenecek. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarına anlatılacak yaratılış konusu liselere anlatılmayacak.

Temel dini bilgiler dersi müfredatında ortaokul öğrencilerine tüm bunların yanında, “Günlük hayatta helal ve haramlar” ünitesinde, “Giyim-kuşam ve süslenme, oyun ve eğlence, İslamın günlük hayata ilişkin kuralları bulunduğu, helal, haram, sevap, günah kavramları, günlük hayatta karşılaşılabilecek haram ve helal örnekleri, toplumda yaygın olar hurafeler” gibi konular da işlenecek.


Cumhuriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)