Yargının kara günü


Balyoz davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, kararı "kara bir leke" olarak niteledi.

Eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, Balyoz davasında verilen kararları değerlendirdi. Ülgen, şunları söyledi: "Etkin savunma yapan avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bu tür bir karar verileceğinin ihsası daha önceden yapıldı ve biz bu kararın bu şekilde verileceğini çok önceden biliyorduk. Günlerdir televizyonlara çıkarak mahkûmiyet kararı vereceklerini söylüyorduk. Bu nedenle ortada bağımsız bir mahkeme yoktur, bağımsız bir yargı yoktur. Tam tersine siyasi iktidarın arka bahçesi olan bir yargı vardır ve birkaç arkadaşla yaptığımız bir televizyon programında siyasi iktidardan yana olan bu arkadaşlarımız bize AKP'nin 2010 yılında muktedir olduğunu söylediler. Ve 2010 yılında muktedir olmasıyla bu davaların başlaması eşit zamana rastlamaktadır. Bu nedenle tekrar söylüyorum, Türk yargı tarihinde kara bir gün, kara bir leke olarak anılacaktır ve böyle kararla meslek hayatım içinde karşılaştığım için de çok üzgünüm, hukuk adına üzgünüm ve ne yapılacağını, nasıl bu işin altından kalkılacağını bilemiyorum."

Avukat Ülgen, "Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek, nasıl bir yol izleyeceksiniz" sorusunu ise, "Aynen burada gördüğümüz, yaşadığımız şeyler, ayarlanmış bir Yargıtay'da da bulunacaktır. Çünkü siyasi iktidarın arka bahçesi haline getirilmiş olan yargı, çünkü AKP'nin muktedir olmasından sonra başlayan bu yargıda, hâkimler ve savcılar bağımsız değil, HSYK bağımsız değil, hâkimlerin ve savcıların atanması, siyasi iktidarın elinde, bu koşullarda Türkiye'de bir karardan söz etmek mümkün değildir" diye yanıtladı.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)