Yeni hedef 2071


Başbakan Erdğan AKP 4. Olağan Büyük Kongresi'nde, '2023 hedefinden sonra, Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da, hedef 2071' diye konuştu.

AKP 4. Olağan Büyük Kongresi, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem tarafından başlatıldı. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na eşi Emine Erdoğan ile geldi.

Önce salonun dışarısında bekleyen partililere selamlama konuşması yapan Erdoğan, daha sonra salona girerek, delegeleri ve tribünlerdeki partilileri selamladı.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, salondakilere karanfil atarken, Erdoğan'ın kravat takmadığı gözlendi.

Erdoğan, konuşmasına Sezai Karakoç'un, ''Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine'' şiirinden bir bölüm okuyarak başladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

- 10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık. 10 yıl boyunca hiçbir dayatmanın, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine herkesin hayat tarzına saygı duyduk. Herkesin hayat tarzını her zaman garanti altına aldık.

- Bu Ana Muhalefet Partisi var ya, bütün darbelerin ya fiilen içindedir ya fikren içindedir. İçinde olmadığı hiçbir darbe yoktur bu Ana Muhalefet Partisi, hepsinin içindedir.

- AK Parti 1920'deki Büyük Millet Meclisi ruhunu, 1923'teki kuruluş ruhunu, bugüne taşıyan partidir. AK Parti, kuruluş ruhuna tamamen aykırı şekilde otoriterleşen, militarist, vesayetçi rejimi demokrasi ile buluşturan, demokrasi ile kucaklaştıran bir partidir.

- Biz Menderes ile başlayan, milleti, milletin değerlerini esas alan bu anlayışla siyaset yapıyoruz. Bunun için kendimize 'muhafazakar demokrat' dedik. Kendimizi böyle tanımladık.

- Siyasetin üzerinde bir korku unsuru olarak duran, müdahalelere geçit vermedik. Vermeyeceğiz. Hatta müdahalelerle yüzleştik. O müdahalelerden hesap sorduk, hesap sormanın önünü açtık. İşte bugün de cesaretle hesap soruyoruz.

'Çetelerle mücadele ettik'

- Devletin hücrelerine kadar sirayet etmiş çetelerle mücadele ettik, mücadele ediyoruz. Bütün tehditlere, bütün engellemelere, bütün karanlık senaryolara rağmen bu ülkenin, bu milletin enerjisini tüketen asalaklarla kıyasıya mücadele verdik, bu mücadelemizi sürdürüyoruz.

- Bu ülkede artık hiçkimse sırtını devlete dayayıp işkence yapamaz. Faili meçhullerin üzerini örtemez. Hakkı, hukuku çiğneyemez.

- AK Parti ile bu ülkede darbeler dönemi kapanmıştır. İnşallah sizlerin demokrasiye sahip çıkmanızla bu ülkede darbeler dönemi geri gelmeyecektir. Şunu herkes görsün ve bilsin. Demokrasiye müdahale eden yada müdahale etme girişimde bulunan herkes er yada geç milletin mahkemelerine çıkacak orada millete hesabını verecektir.

- Türkiye'de maalesef terörün bir piyasası oluşmuştur. Terörün siyaset alınıp siyaset satılan bir piyasası oluşmuştur. Terörün kan alınıp kan satılan, can alınıp can satılan bir piyasası oluşmuştur.

- Güvenlik güçlerimize, son zamanlarda siyasetçisiyle, medyasıyla da ayrı bir saldırı var. Şahsım ve arkadaşlarım, biz terörün estiği yerleri çok iyi biliriz. Güneydoğu Bölgesi'ni çok iyi biliriz. Arkadaşlarım hakeza öyle. Biz Ankara'dan Güneydoğu'yu seyredenlerden değiliz.

"Yeni hedef 2071''

- Sultan Alparslan yüzlerce yıl sürecek bir medeniyetin, bir sevgi medeniyetinin de kapılarını araladı. O sevgi medeniyeti Osman Gazi'nin ellerinde bir filize, o filiz bir fidana, o fidan göklere dal, budak salan toprağın, denizlerin, yüzünü kaplayan Kafkas Dağlarından Alpleri, Fırat, Dicle'den coşkun Tuna'yı kavrayan büyük bir çınara dönüştü. Bu büyük çınarın, Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve Cumhuriyet Devleti hep bu çınarın gölgesinde kan dökmeden, sevgiyle, barışla hep geleceğe yürüdüler. Bu çınarın gölgesinde ayrım yoktur, bu çınarın gölgesinde ayrımcılık yoktur, bu çınarın gölgesinde zulüm yoktur, baskı yoktur, ötekileştirme yoktur. Bu görkemli çınarın gölgesinde Süleymaniye vardır, Selimiye vardır. Bu büyük çınarın gölgesinde Mostar Köprüsü vardır, Drina Köprüsü vardır. Bu çınarın gölgesinde kervansaraylar, sebiller, medreseler, vakıflar vardır. Bu çınar kılıcın değil, silahın değil, sevginin, kardeşliğin, kalemin gücüne inanan, bilgisayarın tuşlarına inanan bir medeniyet çınarıdır.

- İşte biz AK Parti olarak bu büyük çınarın kollarından biriyiz. Bizim yolumuz Sultan Alparslan'ın, Melik Şah'ın, Kılıçarslan'ın yoludur. Bizim yolumuz Osmangazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Sultan Süleyman'ın, Yavuz Sultan Selim'in yoludur. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal'in, merhum Adnan Menderes'in, merhum Turgut Özal'ın, merhum Necmettin Erbakan'ın yoludur. Yani bizim yolumuz, sevginin, kardeşliğin, tevazunun, kucaklamanın, birleştirmenin yoludur.

- 2023 hedefinden sonra inşallah, Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da bu kuruluşun 1000. yılı olacak, hedef 2071 gençler. Rabbim lütfederse bizler 2023'ü, inşallah sizler de 2071'i inşa edeceksiniz.

"Azeri kardeşlerimizin hakları yerine gelmeli"

- Ermenistan, Ermeniler, onların yerinde yer alanlar, içeride ve dışarıda fark etmez, bilsinler ki Azeri kardeşlerimizin hakları yerine gelmedikçe bizim tutumumuzda da bir değişme olmayacaktır.

- İslamofobya bir nefret suçudur. Hele hele sevgililer sevgilisi peygamberimize hakaret etme cüretini gösteren, alçakça saldırıda bulunan bir zihniyete katlanmak asla bir özgürlüğe tahammül anlayışıyla tanımlanamaz.

- (Suriye politikası)Rusya'ya, Çin'e bunun yanında İran'a sesleniyoruz. Lütfen şu ana kadar olan tavrınızı tekrar gözden geçirin. Bu zalim yönetimlerin yanında olanları tarih affetmeyecektir.

Yeni anayasa

- Hangi parti bizimle burada bu işi halletmeye varsa biz onlarla da olsa, yeni bir anayasayı oturur, konuşur, azami müşterekleri belirlemek suretiyle gerçekleştiririz. Biz, asla masadan çekilen, kaçan olmayacağız. Sonuna kadar tahammülle bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz.

- Milletin iradesini üst düzeyde yansıtacak yeni bir anayasaya şiddetle ihtiyacımız var. Kararlılığımız tam. Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünleştirici, özgürlükleri esas alan çeşitliliğe izin veren yeni bir anayasa hazırlanmasında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.



Helallik istedi

- Ben hepinizden razıyım, hepinize hakkımı helal ediyorum. Sizlerin de benden, arkadaşlarımdan razı olmanızı diliyor, hepinizin haklarınızı helal etmenizi temenni ediyorum. Bu dava yolculuğu içinde, bu hareket içinde gönlünü kırdığım, üzdüğüm, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler. Bir kez daha bana sizler gibi yol arkadaşları nasip ettiği için Rabbime hamd ediyorum. Yolumuz, bahtımız her daim açık olsun. Millete ve ülkeye hizmet yolculuğunda yeniden kavuşmak dileğiyle. Bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerime de şahsım, milletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Sizlerle yeniden kucaklaşmak dileğiyle, hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. 4. genel kurulumuz yeni bir dirilişe vesile olsun inşallah. Bu hareket içinde üzdüğüm, kırdığım, zülfü yaresine dokunduğum kardeşlerim varsa haklarını lütfen bana helal etsinler.


Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)