Yeni ombudsman Öcalan mı?


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Terör örgütü elebaşı Öcalan, Türkiye'nin yeni ombudsmanı mı oldu? Bugün, bu katliamları yapan insan aklanıyor, iyi adam diye Türkiye'ye hazmettirilmek isteniyor'' dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın, terör örgütünü muhatap alması, ondan aman dilemesi, medet umması, samimiyet aramasını; milletin hazmedemeyeceğini belirtti.

Yeni Oslo görüşmelerini, millete pazarlama, meşrulaştırma sürecinin başladığını savunan Vural, bu sürecin içinde AKP, BDP, CHP, Kandil ve İmralı'nın bulunduğunu ancak milletin olmadığını ileri sürdü.

Vural, ''İmralı'dan gelen mesajın, Başbakan'ı çok rahatlatmış göründüğünü'' iddia ederek, ''(Aynı dağın yeliyiz biz) Bize Oslo, bölünme sürecini hazmettirmek isteyenlere, bu millet vuracağı tokatla nerenin yeli olduğunu gösterir'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, İmralı, Kandil ile görüşmelerin kesilmesini, samimiyetsizliğe bağladığını anımsatan Vural, ''PKK size hangi samimiyeti gösterdi?'' diye sordu.
Milletin, terör örgütünden değil, Başbakan'dan samimiyet beklediğini vurgulayan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Terör örgütünden talimat alanlarla görüşecek bir şeyim yok diyeceksin sonra İmralı'dan mesaj geldi diye zil takıp oynayacaksın. Terör örgütü elebaşı, İmralı Türkiye'nin ombudsmanı olmuş. 'İmralı'dan PKK'ya öfke...' İnsaf, yazık günah; bu kadar insanımızı öldüren terör örgütü liderini aklamak, pullamak yakışmıyor. Kundaktaki bebekleri öldürme kararı veren Öcalan, Türkiye'nin yeni ombudsmanı mı oldu? Bugün, bu katliamları yapan insan aklanıyor, iyi adam diye Türkiye'ye hazmettirilmek isteniyor. Bir katili bu millete şirin gösteremezsiniz ey Başbakan, bir terör örgütünden samimiyet bekleyemezsiniz. Terör örgütüyle ne görüşeceksiniz, çıkın anlatın, karnınızdan konuşmayın. 'Terör öyle kolay kolay bitmez' diyen Başbakan'ın, bugün geldiğimiz noktada terörü bitirmek için görüşmeyi vesile kılması ne kadar çelişki olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye'yi şaşkına çevirdiler, bir öyle bir böyle. Millet işin içinden çıkamaz hale geldi, gidip Oslo'da, Kandil'de iş pişirdiler.''

''Öcalan'ı nadasa çektiler...''

Vural, Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı'nın etkisiz hale getirilen terörist sayısı konusunda farklı açıklamalar yaptığını iddia etti.

Terör örgütünü azdıranın; siyasal amaçlarına ulaşacağı konusunda cesaretlendirilmesi olduğunu ifade eden Vural, sözlerini, ''Öcalan'ı nadasa çektiler herhalde, iyi adam-kötü adam, iyi polis-kötü polis, iyi PKK-kötü PKK. İmralı, PKK'ya öfke duyuyormuş, sanki bu adam sütten çıkmış ak kaşık'' diye sürdürdü.

Vural, Erdoğan'ın çeşitli tarihlerde yaptığı açıklamaları okuyarak, ''Ne söylüyor, anlayanınız oldu mu? Bu zikzaklı demeçlerle milleti şaşkına uğratıp, milleti felç etmek, duyarlılığını azaltmak istiyorlar. Amaç ve hedef PKK'ya, bir siyasal çözüm imkanı vermektir'' dedi.

''Belki İmralı'yı da evlendirirler''

Erdoğan'ın, mahkumların eşleriyle cezaevi dışında görüşmeleri uygulamasına ilişkin açıklamasının sorulmasına Vural, ''Bunu Türkiye'ye büyük bir müjde olarak sunuyor. Yakında belki İmralı'yı da evlendirirler. Böyle bir konunun, Türkiye'de reform olarak ortaya konulması zannedersiniz bu milletin yüzde 95'i mahkum, bütün millet bunu bekliyor. Delillerin yok edildiği, çocukların eleştirdiği için hapse atıldığı Türkiye'de bunu büyük demokratikleşme aracı gibi sunmak ne kadar çelişki. Mahkumlar için bunu yapıyorsun da eş özrü olan öğretmenleri niye biraraya getirmiyorsun?'' diye konuştu.
Erdoğan'ın, A takımının, hazır olduğunu ileri süren Vural, ''Leyza Zana, Orhan Miroloğlu, Kemal Burkay. Barzani ne yaptı da kongrenize çağırıyorsunuz, PKK'yı besledi diye ödüllendiriyor musunuz? Oldu olacak İmralı'yı, Kandil'i de çağırın. O tabloyu AKP'ye oy verenler de hazmetmez'' dedi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)