Yeni uygulama 850 sürücüye ceza getirdi


İstanbul'da, dün başlayan ve sadece toplu taşıma araçlarının kullandığı ''Toplu Taşıma Yolu-Bus Lane'' uygulamasında pilot bölge olarak faaliyete başlanan Aksaray-Millet Caddesi'nde, şerit ihlali yapan yaklaşık 850 sürücüye ceza kesildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplu taşımayı rahatlatmak ve arttırmak için başlatılan uygulamanın pilot bölgesi seçilen Aksaray-Millet Caddesi'nde dün 5 trafik ekibi, 32 yaya resmi trafik polisi, 15 çekici, 4 motosikletli trafik polisi görev yaptı.

Uygulamanın ilk gününde yurttaşlar trafik polislerince Bus Lane şeridini kullanmamaları konusunda uyarıldı. Buna rağmen şerit ihlalinde bulunan ve Bus Lane şeridine park yapan 52 araca trafik polislerince ceza kesildi.

Millet Caddesi'ndeki 8 EDS kamerası tarafından şerit ihlali yaptığı tespit edilen yaklaşık 800 araca da cezai işlem uygulandı. Cezaların, sürücülerinin adreslerine postalandığı belirtildi.

Öte yandan, pilot bölge olarak seçilen bir diğer güzergah olan Şirinevler-Mahmutbey yolunda ise kamera altyapısının tamamlanmasının ardından Bus Lane uygulamasına başlanacağı öğrenildi


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)