YouTube yasaklanabilir


Ortadoğuyu ayaklandılan "Müslümanların Masumiyeti" adlı filmi için Rusya'dan sonra Suudi Arabistan da Google'ı tehdit etti.

Hz. Muhammed'e hakaret eden filmi Youtube'dan kaldırmayan Google yönetimine en üst düzey tehdit Suudi Arabistan'dan geldi. Konu hakkında açıklama yapan Kral Abdullah, Youtube eğer filmi kaldırmazsa, ülkesinden bu siteye erişimi tamamen kapatacağını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde ABD tarafından yapılan filmin kaldırılması yönündeki talep ise Google tarafından reddedilmişti. Ancak Youtube yönetimi, Libya, Mısır, Endonezya ve Hindistan'daki hassas durum nedeniyle bu ülkeler için videoyu kapatmıştı. Google yönetimine artan baskının ardından yapılan yeni bir açıklamada sadece icerigin illegal olduğu ülkelerde böyle bir erişim engeline gidilebileceği söylenmişti. Rusya da filmin kendi ülkelerinde engellenmesini talep eden ilk ülkelerden olmuştu. Hatta film hakkında Rusya'da açılan davada mahkeme filmi "aşırıcı" olarak nitelendirmişti. You
Ancak Kral Abdullah tarafından bügün yapılan açıklamada, Youtube'un söz konusu filmleri ve linkleri kaldırmaması halinde siteye erişimin tamamen kesileceği söylendi.
Açık Haklar Grubu yöneticisi Jim Killock ise yapılan bu isteklerin "fazla" olduğunu ve herkes için özgür ve eğlenceli olabilecek bir ortam yaratmak istediklerini bu yüzden 2007'de alınan içerik kaldırma hakkındaki kararlara bağlı kalacaklarını söyledi.

Hürriyet

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)