Yunanistan'da genel grev


Yunanistan'da kamu ve özel sektör çalışanları yarın 24 saatlik grev yapacak.

Genel grevde, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka heyetinin isteğiyle hükümet tarafından 2013-2014 yılı için kamu harcamalarında yapılacak 11,5 milyar avroluk kesinti paketi ve sert kemer sıkma önlemleri protesto edilecek.

Yunanistan İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'ndan (ADEDY) yapılan ortak açıklamada, "Hükümeti kreditörlerin kabul edilemez taleplerini yerine getirmemesi konusunda uyarıyoruz. Hükümet, çıkmaza sürükleyen bu politikaları kabul ettikçe, sendikaların mücadeleleri bir o kadar yoğunlaşacak" uyarısında bulunuldu.

İki sendikanın çağrısıyla yapılacak greve, yerel yönetim ve kamu çalışanları, vergi memurları, öğretmenler, sağlık çalışanları, tüccarlar, avukatlar, mühendisler, banka memurları ve liman çalışanları katılacak.

Hava trafik kontrolörlerinin 10.00-13.00 saatleri arasında iş durduracağı ülkede, liman çalışanlarının greve gitmeleri nedeniyle feribot seferlerinin de yapılmayacağı duyuruldu. Halk, sabah saatlerinden itibaren çeşitli meydanlarda toplanarak parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüyecek. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde gösteriler sırasında Sintagma ve Panepistimio metro istasyonları hizmete kapatılacak.





AA

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)