Yunanistan'da yeni tasarruf önlemleri


Borç yüklü Yunanistan'da Başbakan Antonis Samaras ile hükümeti destekleyen iki partinin lideri, gelecek kredi diliminin serbest bırakılması için önümüzdeki 2 yıl için alınacak yeni önlemler üzerinde temel noktalarda anlaştı.

2013-2014 için 11,5 milyar avro tutarındaki kesinti ile 2 milyar avro tutarındaki vergi önlemlerini içeren paketi belirlemek üzere Başbakan Antonis Samaras, PASOK lideri Evangelos Venizelos ve DİMAR lideri Fotis Kuvelis başbakanlıkta 3 saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantı sonrası Maliye Bakanı Yannis Sturnaras, önlem paketi üzerinde temel noktalarda anlaşmaya varıldığını ifade etti. Sturnaras, bu anlaşmanın, kendisine Troyka ile güçlü bir müzakere için temel oluşturduğunu söyledi. Sturnaras, mali uyum programının süresinin 2 yıl uzatılmasını istediklerini de yineledi.

Toplantı sonunda DİMAR lideri Fotis Kuvelis de, önlemli noktalara anlaşıldığını belirtti. Paketin, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB), Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcilerinden oluşan Troyka heyetine görüşmelerin Pazartesi başlayacak son turunda sunulması bekleniyor. Troyka ile anlaşıldıktan sonra paket onaylanmak üzere parlamentoya sunulacak. Troyka heyetinin hazırlayacağı rapor, Yunanistan'a sağlanan kredinin geciken 31,5 milyar avroluk yeni dilimini alıp alamayacağını belirleyecek.

Öte yandan Maliye Bakanlığı çalışanlarının 48 saatlik greve gittiği ülkede, engelliler de aldıkları sosyal yardımlarda yapılması planlanan kesintileri protesto için bir gösteri düzenledi. Başbakanlığa kadar giden grubun temsilcileri, Başbakanlığa kabul edildi.


AA
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)