Elektriğe yüzde 9,81 zam!


Elektriğe gelen zam oranı netleşti. Elektrik fiyatları konutta yüzde 9,81 sanayide yüzde 4,03 zamlandı. Elektriğin toptan satış birim fiyatı 18.91'den 20.80 liraya çıktı.

Akaryakıt, alkollü içkiler ve tapu harcına yapılan ÖTV artışından sonra tartışılmaya başlanan doğalgaz ve elektrik zammı ardı ardına açıklandı.

BOTAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada uluslararası ham petrol ve petrol ürünü fiyatlarındaki yükselmelere bağlı olarak doğalgaz maliyetlerinde meydana gelen artışlar nedeniyle gaz satış fiyatlarında düzenleme yapılması zaruretinin doğduğu belirtildi. Açıklamada, “1 Ekim’den geçerli olmak üzere doğalgaz satış fiyatlarımız, nihai tüketici fiyatlarına yüzde 9,8 oranında yansıyacak şekilde arttırıldı” denildi.

BOTAŞ’tan yapılan bu açıklamanın ardından ikinci zam haberi de elektrikte geldi.

Zamlar ardı ardına geldi

TETAŞ’ın 31 Aralık 2012’ye kadar uygulayacağı elektrik toptan satış tarifesi de 18,91 kuruştan 20,80 kuruşa çıkarıldı. Açıklamada, “Perakende Satış Lisansına sahip Dağıtım Şirketlerinden elektrik enerjisi alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilerine uygulanmasına devam edilmesine karar verildi” ifadesine yer verildi.

En son 1 Nisan’da elektriğe yüzde 8.1, doğalgaza da yüzde 18.72 zam yapılmıştı. Türkiye’de elektrik üretiminin yarısı doğalgazla gerçekleşiyor.

Cumhuriyet
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)