Osman Pamukoğlu Çerkezköy’de çarpıcı açıklamalar yaptı

Adsız


Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun katılımıyla Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nun katılımıyla Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın açılışı gerçekleştirildi.
Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın resmi açılışını gerçekleştirmek üzere Çerkezköy’e geldi. Çerkezköy gişelerinden HEPAR İlçe Başkanı Muzaffer Adak ve partililerce karşılanan Osman Pamukoğlu, ilçe binasına gelerek yeni teşkilat binasının açılış kurdelesini kesti. İlçe teşkilat binasının açılışını gerçekleştiren Osman Pamukoğlu, kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı. Balyoz davasından dolayı Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan sınıf arkadaşlarını ziyaret etmek için Silivri’ye geldiğini kaydeden Pamukoğlu, “Bu ziyareti yaptıktan sonra da Çerkezköy ilçesinin yeni örgütlenmesi ve teşkilatın resmi açılışını yapmak üzere Çerkezköy’e geldim” diye konuştu.

Ergene nehrinin kirliliği üzerine kendisine yöneltilen soruyu cevaplandıran HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu “ Trakya’da 7 yıl görev yaptım. Kurmay Yüzbaşı, Binbaşı ve Albay olduğum dönemlerde Trakya’daydım. Ergeneyi benim yüzbaşı olduğum zamandaki döneme getireceğiz. Yani pırıl pırıl berrak akacak. Meselenin ne olduğunu bildiğim gibi çözümünü de ben biliyorum. Ergene benim 28-30’lu yaşlarda kurmay yüzbaşıyken Trakya’da gördüğüm haline getirilecek. Nasıl mı derseniz herkes görecek” cevabını verdi.

İmralı sürecine de değinen Pamukoğlu “Bir hafta önce İstanbul’da bin kişinin katıldığı bir yürüyüş yaptık. Devlet ‘masa demez, teslim ol’ der. Devlet ahlakı ve prestiji budur. Bir müzakere yapılacak ve ne olacak o müzakerede? Hükümetin başındaki isim ‘savaş kolay barış zordur’ diyor. Savaş görmüş mü? Dünya siyasi ve harp tarihini bilenler bilir ki barış mağlup olduğun, tükendiğin ve pes ettiğin zaman yapılır. Başka türlü barış olmaz. Eğer savaş konuşuyorsanız ve sonunda barış olacaksa ki mecburen oluyor çünkü pes ediyorsunuz. Bundan dolayı barış yapmak zorundasınız. Barış ne demek? Kime yenildiyseniz onun isteklerini yerine getirmektir. Bu ilkokul tarihinde de, ortaokul ve lise tarihinde de böyledir. Dünyada iki tarih var biri siyasi biri de harp tarihidir. Bunları bilenler de barışın ne olduğunu bilirler. Barış teslim olmaktır.” dedi.

Teşkilat çalışmaları hakkında da konuşan Osman Pamukoğlu, şunları söyledi: “Biz yeni bir partiyiz. Parti yasalar itibariyle 60 ilde örgütlü durumdadır. Yeteri kadar ilçe ve beldede örgütlü durumdayız. Türkiye’nin her tarafında olabildiği kadar yerel seçimlere gireceğiz. Türkiye’de 1273 ilçe ve 3 bin 774 belde var. Binlerce ilçe var ve teşkilatımızla gerekli görüşmeleri yaparak örgütlenme hakkında bilgiler alacağız. Trakya gezimiz ayrı olacak.’’

Büyükşehir kanunu hakkında da açıklamalarda bulunan HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, 29 ilin büyükşehir statüsüne alınmasının bir siyasi hamle olduğunu belirterek, “Bu tamamen siyasi bir durumdur. İktidar kendini zayıf hissettiği merkezlere çevreden nüfus bağlayarak kendini güçlendirmek istiyorlar. Hep kenarlardan alarak merkeze oy taşınmak isteniyor. Kısacası bu durum tamamen siyasi amaçlıdır” şeklinde konuştu.
trakyagazetesi.com.tr
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)