YPG'nin kadın militan sayısı artıyor


PKK'nın Suriye'deki kolu Kürdistan Demokratik Birliği'nin askeri kanadı YPG'nin kadın savaşçıları, El Kaide bağlantılı IŞİD militanlarıyla çarpışıyor.

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) militanları, son dönemde Kürt gruplara ve diğer İslamcı muhaliflere yönelik saldırıları artırdı. Bu saldırılar artınca Nisan ayı başında YPG yöneticileri, IŞİD’le mücadele için ülke dışındaki Kürtlere çağrıda bulunmuştu. Bunun üzerine bölgede YPG ile IŞİD arasında çatışmalar baş göstermeye başladı.

YPG, EL NUSRA İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI
YPG, son aylarda IŞİD’e karşı mücadelede, örgütün başlıca rakipleri arasında yer alan El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi militanlarıyla işbirliğine gitti. YPG, geçtiğimiz günlerde Resulayn’da PYD’ye ait çok sayıda binanın hedef alındığı bombalı saldırı sonrasında, kasabadaki Arap kökenlilere IŞİD’e destek verdikleri gerekçesiyle bölgeyi terk etmeleri için 2 gün süre tanıdı.

KADIN MİLİTAN SAYISI ARTIYOR
IŞİD militanları ise önceki gün Kuzey Irak’taki Hanakin Kasabası’nda, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Partisi’nin bürosuna da intihar saldırısı düzenlediği açıklandı. Saldırıda en az 30 kişinin öldüğü, 50 kişinin de yaralandığı duyuruldu. IŞİD’le çarpışan YPG’nin içindeki kadın militanların sayısı ise giderek artıyor. Silahlı kadınlar, aşırı İslamcı militanlara karşı çetin bir mücadele veriyor.

SU BASKINLARI CAN ALIYOR
Irak’ta IŞİD’in Fırat Nehri üzerindeki baraj kapaklarını açtığı başkent Bağdat’ın batısındaki Ebu Gureyb kazasında meydana gelen su baskınlarında 5 kişinin öldüğü, 50 okul ve 70 bin dönümden fazla tarım arazisinin sular altında kaldığı bildirildi. Bağdat İl Meclisi Başkanı Riyad el-Adad, Felluçe Barajı’ndaki suyun taştığını belirterek, “Meydana gelen su baskını sebebiyle 5 kişi hayatını kaybetti, 50 okul ve 70 bin dönümden fazla tarım arazisi sular altında kaldı. Ayrıca bölge sakinlerinin mülkleri ve kamu kurumları da baraj sularından zarar gördü” dedi. Irak Göçmen Bakanlığı da Ebu Gureyb bölgesindeki bin 700 ailenin Felluçe Barajı’nın kapaklarından bazılarının açılması sonucu meydana gelen taşkınlar nedeniyle bölgeyi terk ettiğini duyurmuştu.

Vatan
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)