Gazze'ye bomba yağıyor!


İsrail'in Gazze'ye dün gece başlattığı kara harekâtı sürüyor.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 259'a ulaştı. En az 1900 kişi de yaralandı. İsrail kanadından gelen son açıklama ise tüm dünyayı şok etti.

Geçen pazartesi gününden beri Gazze’yi havadan bombalayan İsrail kara harekatı başlattı.
Başbakan Benjamin Netanyahu’nun talimatı üzerine İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde kara harekatına başladı. Gazze’ye havadan ve denizden de saldırılar devam ederken kara birlikleri de Han Yunus bölgesinden Gazze’ye girdi.

Filistin’in El Yavm Televizyonu, İsrail ordusunun topçu ateşi sonucu Han Yunus’un batısında bir kişinin öldüğünü, en az 25 kişinin de yaralandığını duyurdu.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise askeri birliklerin ateşkes önerilerini reddeden Hamas’a karşı yürütülen operasyonlarda yeni bir aşamaya geçtiği bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü, dün akşak yerel saatle 10.30′da başlayan kara harekatına havadan ve denizden de destek verildiğini belirterek, Gazze Şeridi’ne giren zırhlı birliklerle çok sayıda piyade birliğinin Gazze’nin bütün bölgelerinde aynı anda harekat yürüttüğünü duyurdu.

Kara harekatına başlamadan önce Gazze’de yaşayan yaklaşık yarım milyon Filistinliye evlerini terk etme uyarısında bulunduklarını kaydetti.
Netanyahu’nun ofisinden yapılan açıklamada ise kara harekatının amacının İsraillilerin güvenli bir şekilde yaşaması ve Hamas’ın “terör altyapısına” büyük bir darbe indirilmesi olduğu belirtildi.

İsrail’in 10 gündür düzenlediği hava saldırılarında 230′dan fazla Filistinli hayatını kaybetti. Birleşmiş Milletler verilerine göre İsrail’in Gazze’deki saldırıları sonucu en az 1370 ev yıkıldı, 18 binden fazla kişi evsiz kaldı.

İLK GECENİN ACI BİLANÇOSU: 19 FİLİSTİNLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

El Cezire, İsrail’in Gazze’ye kara harekatının başlamasının ardından gece boyunca 19 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Harekat sırasında 1 İsrail askeri öldü, 2 asker hafif yaralandı.

Haberde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 259′a ulaştığı, en az 1900 kişinin yaralandığı belirtildi.

El Cezire muhabirlerinden Nicole Johnston, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da, “Gazze’nin merkezindeki ‘Al Jowra’nın binası saat 07.00′de 3 kez vuruldu. Bu binada basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyor. Bizim binamıza uzak değil” bilgisini verdi.

“OPERASYONU GENİŞLETECEĞİZ”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yönelil başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)