İhsanoğlu, tüm toplumun aradığı cumhurbaşkanıdır


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını belirterek, “Ekmeleddin İhsanoğlu toplumun aradığı bir cumhurbaşkanı adayıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Rize’ye gelen Akkaya, partisinin il başkanlığında düzenlediği, CHP Milletvekilleri Volkan Canalioğlu, Selahattin Karaahmetoğlu, Melda Onur, İdris Yıldız’ın da katıldığı basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı için aday olan 3 isimden ikisinin, eşit olmayan koşullarda seçimlere hazırlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devletin bütün olanaklarını kullandığını dile getiren Akkaya, “İki farklı cumhurbaşkanı adayı kendi olanakları ile ipi göğüslemek için mücadele ediyor. Türkiye’deki hukuksuzluğun artarak devam ettiği günümüzde bu sorunu dert ederek çalışmalarımızı ötelemeden, gece gündüz bütün örgütümüz 24 saat adaletsiz seçimde adaletin tecil etmesi için vatandaşlarımızla olacağız” diye konuştu. İhsanoğlu’nun sadece CHP’nin adayı olmadığını kaydeden Akkaya, şöyle konuştu: “İhsanoğlu, büyük uzlaşma dediğimiz toplumsal uzlaşmanın adayıdır. Partilerüstüdür, şaibesi yoktur. Toplumu ayrıştıran değil, bütünleştiren bir kişiliğe sahiptir. Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan birisidir. Entelektüel kişiliği ile uluslararası camiada da tanınan ve yaptığı çalışmalarla da destek gösterilen birisidir. Ekmeleddin İhsanoğlu toplumun aradığı bir cumhurbaşkanı adayıdır. 90 yıllık cumhuriyet tarihimizde ilk kez halk oylaması ile yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde inanıyorum ki halkımız doğru kararı verecek ikinci tura kalmadan birinci turda halk oylaması ile seçilen ilk cumhurbaşkanı İhsanoğlu olacaktır.”

Vatandaşı ötekileştirdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Türkiye’de 12 yıldır hukuksuzlukların artarak sürdüğünü iddia ederek, “Eskişehir’de işlenen Ali İhsan Korkmaz cinayetinin mahkemesi Kayseri’de görülüyor. Niçin Eskişehir’de işlenen bir cinayetin davası Kayseri’ye aktarılıyor? Polisin koruması gereken gencecik çocuğun öldürülmesinin üstü kapatılmak isteniyor. Eskişehir’in valisinin, emniyet müdürünün yaptığı açıklamalar vatandaşı koruyan açıklamalar değildir. Bu hukuksuzluklar her yerde var. Vatandaşı ötekileştiren bir kişiden cumhurbaşkanı adayı olmaz diye en başından bu yana söylüyoruz” diye konuştu.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)