IŞİD’den reklam ve tövbe açılımı


Orta Doğu’da birçok kişiyi değişik yollarla saflarına katan terör örgütü IŞİD, Batı’da da yeni militanlar arıyor. Örgütün görsel propaganda birimi olduğu ileri sürülen el-Hayat Medya Center isimli kuruluşun hazırladığı videolarla,
Kanada ve ABD’de her meslekten insana çağrı yapılıyor. Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Timmins kentinde yaşarken, Müslüman olduktan sonra “Abu Muslim” ismini alan Andre Poulin’i hazırladıkları videoda kullanan IŞİD, Kanadalı gencin hayatını militan adaylarına örnek gösterdi. Öte yandan IŞİD, sosyal paylaşım sitelerindeki hesapları üzerinden örgüt karşıtlarına yaptırılan tövbenin metnini yayınladı. Irak ve Suriye’nin belirli bölgelerinde kontrolü elinde tutan IŞİD’in, daha önce kendisine karşı savaşmış veya farklı bir örgütte yer almış kişilere yaptırdığı tövbe metninde, “İslam Devleti bilgisi olmaksızın hiçbir gruba katılınmayacağı, daha önce bağlı bulunulan gruba ve kendisine ait silahların teslim edileceğine dair” söz veriliyor.

255 Sünni mahkuma infaz
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Irak’ta güvenlik güçleri ve hükümete yakın milislerin 9 Temmuz’dan bu yana en az 255 Sünni mahkumu öldürdüğünü açıkladı.
HRW’nin açıklamasında ölümlerin IŞİD saldırılarına karşı misilleme gibi göründüğü belirtiliyor.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)