Millet artık din istismarı istemiyor!


Seçim çalışmalarını Gaziantep’te sürdüren çatı aday İhsanoğlu, “Dinin siyasette kullanılmasını istemiyorum. Artık din istismarı yeter” dedi
Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep’e gelen MHP ve CHP’nin orta cumhurbaşkanı adayı Ekmelleddin İhsanoğlu’nu havaalanında, CHP Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ ile vatandaşlar karşıladı. İhsanoğlu’na, eşi Füsun İhsanoğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın eşlik etti. Seçim otobüsüyle şehir turu atan İhsanoğlu, Antep savunması ile özdeşleşen, Molla Mehmet olarak bilinen Karayılan’ın Şeyh Fethullah Camisi bahçesindeki kabrini ziyaret ederek dua etti.

Şehitlere minnettarız
Türkiye’nin her zaman şehitlerine minnettar olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Kuvayımilliye ruhu ülkeyi ayakta tutan ruhtur. Bu vatan bugün bu şekilde duruyorsa, bağımsızsa ve başı eğik değil dikse, bayrağımız her yerde dalgalanıyorsa Karayılan lakaplı Molla Mehmet gibi şehitlerimiz sayesinde olmuştur” dedi. İhsanoğlu, kendisine şiir okuyan gazilerle de hatıra fotoğrafı çektirip ardından Vali Erdal Ata’yı ziyaret etti.

Ayrımcılık yaparsınız
Dindar duruşunu kampanyalarından ön plana çıkarmadığını belirten İhsanoğlu, şöyle konuştu: “İnançlı bir insanım. Ama ben dinin siyasete kullanılmasını istemiyorum. Böyle yaparsanız ayrımcılık yapıyorsunuz. Çünkü herkes inanmıyor, sizin gibi düşünmüyor. Artık din istismarı yeter, bu millet bunu istemiyor. Bir arada yaşamak bizim kültürümüzde var, din istismarına yeter artık.” Devletin bir günde kurulmadığını söyleyen İhsanoğlu, şöyle devam etti: “Bunlar birikimdir. Türkiye Cumhuriyeti 90 sene önce kuruldu ama onun arkasında bin senelik tarih var. Bugünkü sistemde eksiklikler yok mu? Var. Biz bu sistemi iptal edelim, o kafayı alıp yeni bir kafa vücuda yerleştirelim derseniz o kafa patlar, vücut ve kafa ayrı olur.” Çatı aday, “İhsanoğlu onu yapamaz, bunu yapamaz deniliyor. Öyleyse neden korkuyorsun ondan, bırak yapmasın” dedi.

Alevilerle görüştü
Bu arada İhsanoğlu, Alevi kanaat önderleriyle Ankara’da bir araya geldi. Toplantılardan ilki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Serçeşme Cemevi’nde gerçekleşti. Toplantıya Hacı Bektaşi Veli postnişini Veliyettin Ulusoy da katıldı. İkinci toplantı Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfında gerçekleşti. Toplantıya vakfın il başkanları ve Vakıf Başkanı Ercan Geçmez katıldı. Çatı aday İhsanoğlu, “Türkiye’deki siyasi, dini, etnik kimliklerin bir arada barış içinde yaşaması demokrasiyle sağlanabilir. Madımak katliamı sonrası, ‘Allah’a şirk koşanlar ateşle cezalandırılır’ gibi çirkin beyanatlar şahsıma atfedilerek karalanmak istendim. Mezhepler İslam dininin renkleridir ve bu bir zenginliktir” diye konuştu.

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)