Devlet Erdoğan’a çalışıyor


Kılıçdaroğlu, “Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, herkes, Erdoğan için çalışıyor. Böyle bir seçim sistemi olur mu? Benim ödediğim vergiyle propaganda yapıyor” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde devletin bütün imkanlarını kullandığını iddia ederek, “Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, herkes, Erdoğan için çalışıyor. Böyle bir seçim sistemi olur mu?” dedi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim çalışmalarına destek amacıyla Tokat’a giden Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken şunları söyledi:

Herkesi seferber etmiş
“Başbakan Erdoğan, benim ödediğim vergiyle propagandasını yapıyor. Ben o vergiyi niye ödedim? ’Erdoğan gitsin propaganda yapsın’diye değil. Vergiyi, ’ülkede gelir dağılımında adaletsizlik varsa bu giderilsin, işsizlik varsa bu giderilsin, aç-yoksul varsa açlığı, yoksulluğu giderilsin’diye ödedim. Altında arabası, uçağı, parası, her şeyi var. Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, herkes, Erdoğan için çalışıyor. Bunun adaletsiz olduğunu biz de biliyoruz, bütün dünya da görüyor zaten. Bakın şimdi her tarafta Erdoğan’ın posterleri var. Bu neyi akla getiriyor biliyor musunuz? 1940’ların Almanyasını, Mussoli’nin İtalyasını... Orada da sadece diktatörlerin resimleri olurdu. Nereye giderseniz böyle bir tablo olur mu? Hangi eşit şartlardan söz ediyoruz. Birisi iman kuvvetiyle, bilgisiyle, birikimiyle yola çıkmış ’adil bir seçim olsun, tarafsız bir cumhurbaşkanı olsun’diye propaganda yapıyor, öbürü Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün imkanlarını seferber etmiş, valiyi, kaymakamı, bürokrasiyi seferber etmiş, o da seçime gidiyor.”

Yazık bu ülkeye
“Cumhurbaşkanı adaylarına maddi destek için açılan hesaba bir çaycının 9 bin lira bağışta bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine de Kılıçdaroğlu, “Çaycıya sormak lazım, demek ki iyi para kazanıyor. Ayda 30-40 bin lira kazanıyor ki onu vermiş” dedi. Kılıçdaroğlu, paraların nasıl toplandığını bildiklerini belirterek, şunları söyledi: “Kimlerin nasıl baskı kurduğunu biliyoruz. Bunların hepsini biliyoruz. Vatandaşımızın da bilmesi, görmesi lazım. Vatandaşın şunu düşünmesi lazım; ‘Ya arkadaş, 3 kişi seçime gidiyorsunuz, televizyon programına çıksanız da her birinize aynı soru sorulsa, her birinizin verdiği cevaba bir bakalım. Tercihimizi ona göre yapalım.’ Neden korkuyor Erdoğan? Neden çıkmıyor? Obama korkmuyor, çıkıyor. Almanya’da, Fransa’da liderler, televizyonlara çıkıyor, korkmuyor ama Erdoğan korkuyor, neden? Kafayı takmış, ‘İstiklal Marşı şöyle oldu, İstiklal Marşı böyle oldu’ diye. Ya sen promterdan İstiklal Marşı’nı okuyamadın. Yani yazılı metin var, yazılı metinden İstiklal Marşı’nı okuyamadın. Şimdi İstiklal Marşı üzerinden propaganda yapıyor.”


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)