Kılıçdaroğlu Yanlışının Bedelini Ödeyemez!

CHP’de Emek Platformu, 15.08.2014’te basın toplantısı düzenledi. Platform adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Hasan Fehmi Mavi, ‘’Kılıçdaroğlu Derhal İstifa Etmelidir ‘’ dedi.

Mavi, Kemal Derviş’in önerisiyle Ekmeleddin İhsanoğlu’nu partililere dayatan Kemal Kılıçdaroğlu, Tayip Erdoğan’ın kazanmasına neden olarak, partilerine büyük bir hezimet yaşattığını iddia etti.

Hasan Fehmi Mavi, ‘’Partili kitlemize ve yönetimlerine rağmen; kapalı kapılar ardında, birtakım mihraklarla birlikte saptanan adayın seçilememesi durumunda; Kılıçdaroğlu, ‘’Bedelini Ödeyeceğini’’ söylemişti. Seçilemeyeceği başından belliydi. Çünkü aslı varken kopyası tercih edilmeyecekti’’dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin, olabildiğince emperyalizmin kıskacına sokulduğunu, bu konuda Kılıçdaroğlu ve ekibinin büyük payı olduğunu belirten Mavi, ‘’Kılıçdaroğlu’nun derhal istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay toplama kararıyla, göstermelik yönetim değişiklikleri ile soruna çözüm bulunamayacağını, sorunun yapısal olduğunu, önce, partinin küresel güçlerce çatılan çatısının yıkılması gerektiğini, ölü dokulu bürokratik parti yapısının parçalanması gerektiğini belirten Mavi, ‘’CHP, Kuvvayi Milliye ruhuyla, halkçı, devrimci ve Kemalist bir anlayışla; emek temeli üzerinde ve emekçilerin önderliğinde yeni baştan örgütlenmesi, olmazsa olmazımızdır. Emekçiler üretim alanlarında örgütlenerek, partimizi emperyalist mahfiller ve işbirlikçilerinin pençesinden kurtarmalıyız. Çünkü; CHP kurtarılmadan, Türkiye kurtarılamaz’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)