Durduramazlar Halkın Coşkun Akan Selini!

Durduramazlar Halkın Coşkun Akan Selini!

Yalnız İzmir’in değil Türkiye’nin bağımsızlığına kavuştuğu gün olan 9 Eylül, pek çok etkinlikle kutlandı.

Önceki yıllarda tatil ilan edilmesine rağmen; Milli Eğitim Müdürlüğü saat 16.00’da okullara gönderdiği yazıyla, seminer çalışmalarına katılan öğretmenlerin okula gelmeleri istendi.

9 Eylül sabahı saat 09.00’da Basmane’de toplanan halk, Cumhuriyet Meydanı yönünde yürüyüşe geçti. Atasına çiçek sundu.

ADD İzmir Şubeleri, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde ‘’Cumhuriyetin 92. Yılında Türkiye’’ konulu panel düzenledi.

Saat 14.00’te başlayan paneli, Prof. Dr. Kemal Arı yönetti. Konuşmacıları ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay olan söyleşi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesiyle başladı.

ADD Bilim ve Danışma Kurulu, Ulusal Eğitim Derneği Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Gürel’in hazırladığı sinevizyon gösterildi.

Görsel sunum, izleyicilerin beğenisini kazandı, yoğun alkış aldı.

Halkımızın verdiği mücadeleyi, sadece Türkiye’nin değil de tüm ezilen ülkelerin mücadelesi olarak tanımlayan Arı, ‘’Bugünkü Vali Konağı’nın olduğu binadaki, Yunan bayrağını indirerek, göndere Türk bayrağı çeken Yüzbaşı Şerafettin’e, Atatürk 9 Eylül 1922 tarihinde saat 10.30’da, vaat ettiği 3. kılıcı verdi. Konak Meydanı’nda bu anı simgeleyen bir anıt niye yok? Buradan belediye başkanlarımıza sesleniyorum’’ dedi.
İlk söz Tansel Çölaşan’a verildi. Çölaşan, ‘’Emperyalistler ve işbirlikçileri ulusal günleri unutturmak istiyor. Biz mücadelemizi kaldığımız yerden sürdürmeye kararlıyız. Emperyalizme karşı en geniş halk cephesini oluşturup, tam bağımsız Türkiye’yi yaratana kadar mücadelemiz devam edecek’’ dedi.

Daha sonra söz alan Mustafa Balbay, ADD’nin 25 yaşına girdiğini, kurucu genel başkanı ve bazı kurucularının katledildiğini belirtti. Atatürk’ün başlattığı savaşın halen sürdüğünü vurguladı.

Kordon’da saat 18.00’de Türk Yıldızlarının yaptığı hava gösterisi, yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

İP, Alsancak İskelesi önünde toplanarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi yönünde yürüyüşe geçti. ‘’Hükümet İstifa, Katil ABD İşbirlikçi AKP, Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye’’ sloganları eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na ulaşıldı.

Fener alayı ve verilen konserle, etkinlikler sona erdi.








Haber : Osman Gazi Oktay
Fotoğraflar : Oya Gönüllü - Osman Gazi Oktay

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)