Eğitimde Feda Edilebilecek Fert Yoktur!

Ulusal Down Sendromu Derneği, İzmir’de sayıları 4 bini bulan, Türkiye genelinde ise sayıları 100 bine ulaşan down sendromlululara destek, farkındalık arttırmak, doğru algı oluşturmak, özel gereksinimli bireylerin konumlarına dikkat çekmek ve onların da var olduğu gerçeğini unutturmamak amacıyla, 28 Eylül 2014 tarihinde saat 18.00’de ‘’3. Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü’’ düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan down sendromlular ve aileleri, ellerinde ‘’Dostlar Kromozon Saymaz, Tıpkı Sizin Gibiyiz(+1 farkla), Önyargılı Olma, Benim de hayallerim Var, Benimle Okur musun?, Arkadaşım Olur musun?, Bana Bakma Beni Gör, Sınıf Arkadaşım Olur musun? ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur’’ sözünü yazan dövizlerle Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak yürüyen çocuklar, oldukça mutluydu.

Gündoğdu Meydanı’nda hazırlanan sahnede FolklorUp ve RitmUp gösterisi sunan engelliler, orkestranın çaldığı parçalarla hoş bir gün geçirdiler.









Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)