Siyasilerin Berberi!

4 yılı çıraklık, 2 yılı kalfalık olmak üzere, 44 yıldır bu mesleği yürüten 2 çocuk babası Hasan Hüseyin Bütün, Milas’ta siyaset yapan pek çok kişinin berberi.

Bütün, askerlik görevini tamamlayıp döndüğü 1978 yılından beri, kışlık Yeni Sinema karşısındaki, bir başka berberden devir aldığı dükkanda hizmet vermekte.

Gazipaşa ve Firuzpaşa Mahalleleri Muhtarlık binasının, daha sonra Milas Kültür Merkezi’ne dönüştürülen sinema bahçesine inşa edilmesiyle; siyasi çevre ile ilişkilerini güçlendiren Hasan Hüseyin Bütün, Muhtar Recep Panay’ın en iyi dostlarından biri.

9 yıl önce emekli olan Bütün, halen aynı dükkanda mesleğini yürütmekte. Boş zamanlarını muhtarlık binasının temizliği dahil, gelen konuklara ikramda bulunmakta, mahalle sakinlerinin sorunlarına yardımcı olmaktadır.

24 saat kapısı açık olan muhtarlıkta, acil durumlarda muhtara ulaşarak gelmesini de sağlamaktadır.

Dükkanda kullandığı koltukları ve pek çok malzemeyi halen kullanmakta olan Bütün, ‘’Koltuklar eski ama rahattır. Kilolu insanlar bile çekinmeden oturabilir. Kırılması mümkün değildir’’ dedi.

Eski Milas Belediye Başkanlarından Ünal Çetin, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kocabaş, Gazipaşa-Firuzpaşa Mahalleri Muhtarı Recep Panay, Gümüşlük Mahallesi Muhtarı Tahsin Drama, Eski Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Tüfekçi, DSP İlçe Başkanı Salih Ayaz, MHP İlçe Başkanı Suat Yıldırım, İşçi Partisi İlçe Başkanları Latif Akgül, şu anki başkan Gülabi Demir ve AKP İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet İlpınar müşterilerinden birkaçı.

Pek çok konunun ve olayın tanığı olan Hasan Hüseyin Bütün, sanki yaşayan tarih.


Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)