Türban Özgürlük Olamaz!‏

Türkiye Liseliler Birliği, okullarda kız çocuklarının türban takması kararı ardından Türkiye’nin çeşitli illerinde ’’Laik ve Bilimsel Eğitim’’ yürüyüşü düzenledi.

Gençler, 27 Eylül 2014 tarihinde saat 17.00’den itibaren, İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki Yakın Kitabevi önünde toplanmaya başladı.

Eyleme; Türkiye Gençlik Birliği, Ulusal Eğitim Derneği, Eğitim İş, TOBAV, Genel Sağlık İş, CKD, Çankaya Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ve İP destek verdi.

Yürüyüş kolu sloganlar eşliğinde 17.45’ de Talat Paşa Caddesi yönünde harekete geçti.
Yürüyüşçüleri, cafelerde ve lokantalarda oturanlar ve semt sakinleri balkonlardan alkış tuttu.

Gündoğdu Meydanı’na yönelen kortej, meydana ulaşmadan basın açıklaması yaptı.

Basın metnini, TLB İzmir İl Sekreteri Ece Pekesen okudu. Konuşmasına, ‘’Türbanın anaokullarına girdiği, kara çarşaflı öğretmenlerin sözde ilim öğrettiği, Cumhuriyet değerlerinin savunucusu öğretmenlerimizin tasfiye edildiği ve gericiliğin bilfiil ülkeyi işgal ettiği bu günlerde; Atatürk gençliği olarak meydanlardayız’’ diyerek başladı.

Pekesen, Ortaçağ karanlığının bilinçli olarak hortlatılarak; düşünmeyen ve sorgulamayan bir nesil yetiştirilmek istendiğini, 5-6 yaşındaki kız çocuklarının saçından tahrik olan sapkın zihniyetin, hedeflerini Bilal Erdoğan’ın yol göstericiliğinde Gayri-Milli Eğitim Bakanlığı’nca çizdiğini, zorunlu, seçmeli din dersleriyle ve TEOG sistemiyle tüm okulları imam hatiplere çevrildiğini, ilkokula türban sokarak, kız çocuklarının 14 yaşına gelmeden evlendirilmek istendiğini belirtti.

Ece Pekesen konuşmasını, ‘’Biz; bilimsel, laik ve parasız eğitim istiyoruz. Kadın ise istediklerinde giydirip istediklerinde soyabilecekleri bir meta değildir. Aydınlanma savaşımız ilelebet sürecektir. Mustafa Kemal’in askerleri mevzilerinde hazır olarak, gericilikle savaşacaktır’’ diyerek bitirdi.

Daha sonra söz alan demokratik kitle örgütleri temsilcileri, Kız çocuklarına türban taktırarak özgürleştirilemeyeceğini, aksine iş hayatından koparıp, çocuk bakmak için eve kapatılmak istendiğini, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan çıkışın; Atatürk’te birleşerek, emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı mücadele olduğunu vurguladılar.





Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)