İzmir’in renkleri bir oldu



Alsancak Stadı’nın kapatılması ve Atatürk Stadı’nın bakıma alınmasıyla İzmir takımları iç saha maçlarını kilometrelerce uzakta oynamak zorunda kalınca, taraftarlar ‘isyan’ dedi. İzmir’in 7 farklı takımının binlerce taraftarı, hep bir ağızdan ‘İzmir çıldırdı stadını istiyor’ diye haykırdı
İzmir’in 7 takımı Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, Karşıyaka, İzmirspor ve Menemenspor taraftarları, Cumhuriyet Meydanı’nda birlik olup statlarını istediler. Taraftarlar saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudular. Tribün grupları adına konuşan Göztepeli sporcu Karya Yöyen, “Biz yeni nesil olarak ülkemize faydalı olabilmek adına spor ruhlu bir kentte büyüyüp yetişmek istiyoruz. Alayınıza soruyoruz; babam ile maç izlemek istiyorum, izleyebileceğim modern bir stadımız yok, neden? İzmir’e hiçbir futbol organizasyonu vermiyorsunuz, neden?” diye sordu. Taraftar dernekleri başkanlarının hedefinde ise, siyasiler, milletvekilleri ve belediye başkanları vardı.
Altay Taraftar Derneği Başkanı Murat Şumar: “Takımlarımızın kendi sahalarında oynaması gereken maçları kilometrelerce uzakta oynaması son derece utanç verici bir durumdur. Türkiye’mizin her yerine yeni ve modern statlar inşa edilirken İzmir üvey evlat muamelesi görmektedir. İzmirli milletvekilleri takımlarına sahip çıkmamaktadır. Önümüzdeki seçimde kendilerini nereye ait hissediyorlarsa oradan aday olsunlar.”
Altınordu Taraftar Derneği Başkanı Murat Beyaz:, “Herkes siyasi kimliğini bir kenara bıraksın, bizim bir araya geldiğimiz gibi bir araya gelsin ve İzmir için mücadele etsin. İzmir taraftarı başka hiçbir taraftara benzemez. 3 kişi olur 3 bin kişi olur 3 milyon kişi olur, sandıkta, sokakta herkese gerek cevabı verir.”
Bucaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Meriç Güncü: “Seçimlerden önce taraftar derneklerini ziyaret edenler, seçimlerden sonra taraftarlara sırtlarını çevirdiler. Aynı zamanda rant kavgaları yüzünden İzmir statsız bırakılmıştır.”
Göztepe Yalı Taraftar Derneği Başkanı Behçet Şenözhür: “İzmir’in sporuna sahip çıkmadığınız gibi İzmir futbolunun bitmesi için ellerinden geleni yapan herkes, bu zamana kadar hep sizi dinledik. Bizler Türkiye’de futbolun ilk kez oynandığı şehrin isyankar çocuklarıyız. Bizi ötekileştirmeye birbirimize düşman etmeye çalıştınız! Başaramadınız, başaramayacaksınız” diyerek milletvekillerine, belediye başkanlarına, sanayi ve ticaret odalarına ve gençlik ve spor müdürlüğüne seslendi.
Karşıyaka Çarşı Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı: “İzmir’de yapılacak bir kuruşluk yatırım eğer siyasi nedenlerle yapılmıyorsa, bizlerin oylarıyla milletvekili olanlar, bir daha ki adaylıklarında bu yaptıklarını göz önünde bulundurarak aday olsunlar.”
Konuşmalar boyunca taraftarlar “İzmir Çıldırdı Stadını İstiyor”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Birleşe Birleşe Kazanacağız”, “Alsancak Tarihtir Yok Edilemez” sloganları attılar. Konuşmaların ardından bütün taraftarlar omuz omuza 10. Yıl ve İzmir Marşlarına eşlik ettiler.


İŞÇİ PARTİSİ’NDEN DESTEK
İzmirli taraftarlara destek için gelen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’a kürsüden teşekkür edildi. Uğur’a İşçi Partisi İzmir İl Yöneticileri de eşlik etti. Uğur, Aydınlık’a verdiği demeçte, “İzmirli takımlar milli mücadelede yer almış Hasan Tahsin gibi insanları içlerinde barındırmaktaydı. İzmirli takımlar Cumhuriyet Devrimi’nin yarattığı takımlardır. İzmir cezalandırılmaktadır. Takımların yaptığı açıklamalar son derece önemlidir. Bunları iktidar da duymalıdır” dedi.

Aydınlık
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)