Emekçiyle Oynayamazsın Erkan Tuncer!



DİSK Genel İş Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Demir, yaptığı basın açıklamasıyla emekçilere yapılan hukuksuz davranışı kınadı. Personelin 22.11.2014 tarihinde olayı kendilerine aktardığını belirten Demir, aşağıdaki bilgilendirmeyi yaptı.

İzmir Belediyesi otobüs şoförlerinden N.K.M., 21.11.2014 Cuma akşamı saat 20.00’de işini bitirip, otobüsü teslim için Çiğli Garajı’na giderken, Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Encümen Üyesi Erkan Tuncer’in özel aracıyla otobüsünün önü kesilerek, direksiyon başında sigara içtiği ve sarhoş olduğu iddiasıyla durdurulduğunu açıkladı.

Engin Demir, Tuncer’in, hakaret ve tehditlerine karşın; onun sarhoş olduğunu anlayan N.K.M.’nin tartışmaya girmeden kullandığı otobüsü garaja teslim ettiğini söyledi.
Demir, daha sonra dinlenmek için evine giden personel ve olaya tanık şoförün, Eshot 2. Bölge Müdürü İbrahim Albayrak ve Şef Kadir Çelik’in talimatıyla, saat 21.00 civarında evlerinden aldırıldığını, alkol kontrolü için Eshot Çiğli Garajı’na getirildiğini belirtti.

Demir, ‘’Personelimizi dinlenme saatleri içinde iradeleri dışında zorla işyerine getirterek alkol testi uygulamak, bölge müdürü ve şefin yetkisinde değildir. Yasal olmayan, keyfi bir uygulamadır. Erkan Tuncer’in Eshot Encümeni’nde olmasından kaynaklıdır. Personelimizin dinlenme saatlerinde alkol alabileceği düşünülerek, suçlu duruma düşürmek amaçlanmıştır. Bölge müdürü ve şef, komplo amaçlı bir uygulamaya girmişlerdir. Nihayetinde yapılan test sonucunda; personelimizde 0 promil alkol çıkarak, hevesleri kursaklarında kalmıştır’’ dedi.

Emekçinin onuruyla oynatmayacaklarını vurgulayan sendika yönetimi, olayı Eshot Genel Müdür Yardımcısı Ali Ateş ve Daire Başkanı Ceyhun Minareci’ye aktararak, 2. Bölge müdürü ve şef hakkında soruşturma açılmasını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan, İbrahim Albayrak ve Kadir Çelik’i görevlerinden almasını isteyen yöneticiler, CHP İzmir İl Örgütü Başkanı Ali Engin’den Erkan Tuncer’i parti disiplin kuruluna sevk etmesini talep ettiler.
Sendika yönetimi, istemlerinin dikkate alınmaması durumunda; emekçiler olarak Erkan Tuncer’i Eshot encümen toplantısına sokmayacaklarını, 2 Bölge Müdürlüğü idari personelinde değişikliğe gidilmemesi durumunda; belirlenecek bir tarihte garajlarda işi durduracaklarını açıkladı.



Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)