Cumhuriyet’in vekilinden Cumhuriyet’e hakaret



Filistin Devlet Başkanı ile Erdoğan’ın temsili Türk askerleri ile birlikte Ak Saray’da çekilmiş olan fotoğrafını paylaşan AKP’li Tülay Babuşcu, yaptığı yorumda Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini öne sürdü.

Teslimiyetçi AKP
Babuşcu’nun sözlerine-, siyasilerden tepki yağdı. MHP’li Oktay Vural: Bu ifadeler AKP’nin teslimiyetçi zihniyetini ortaya koyuyor. CHP’li Bülent Tezcan: Cumhuriyeti yok saymaya çalışmak tarih bilincine sahip olmamak anlamına gelir.

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda Osmanlı İmparatorluğu’nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini öne sürdü. Babuşcu, bu yorumuyla dikkatleri üzerine çekti. Tülay Babuşcu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihteki temsili Türk askerleriyle birlikte Ak Saray’da çekilmiş olan fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğrafla ilgili yorumda bulunan Babuşcu sosyal medya hesabından şunları yazdı: “Bu resim okunması gereken bir resim. Filistin’i vermediği bahanesiyle yıkılan Osmanlı İmparatorluğu ve Filistin Devlet Başkanı’yla Cumhurbaşkanımızın arka plan görüntüsü. Muhteşem bir zekâ. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın zekâsı. 600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi.” AKP’li Babuşçu’nun bu yorumu Balıkesir’de yayın yapan bir gazete tarafından “Babuşçu’nun gafı” başlığıyla manşete taşınırken Türkiye Cumhuriyeti’nin Millet Meclisi’nde yemin ettiği hatırlatıldı.

Teslimiyetçi zihniyet
AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun twitter hesabından paylaştığı, “600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” sözlerine muhalefetten sert tepkiler geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Babuşçu’nun sözlerine “Allah akıl fikir versin” diye tepki gösterdi. Vural şöyle konuştu: “Cumhuriyetten neden rahatsız oluyorlar. Cumhuriyet hem Osmanlı İmparatorluğu’nun hem de Büyük Selçuklu’nun devamıdır. Türkiye Cumhuriyeti yedi düvele karşı verilmiş emperyal güçlerle mücadelenin bir sembolüdür. Kurtuluş savaşımız rahatsız mı ediyor? Böyle fikirler tarihte ancak mandacı zihniyetlerde görülür. AKP, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nden mi rahatsız oluyor? Bu ifadeler Türkiye cumhuriyetinin bağımsızlık anlayışıyla asla bağdaşmıyor. AKP’nin teslimiyetçi gerçek zihniyetini ortaya koyuyor.”

Bağımsızlık mücadelesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk tarihinin devamı olduğunu belirtti. Tezcan şunları söyledi: “Biz tarihimize sahip çıkıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bütün tarihe sahip çıkmaktır. Tarihimize sahip çıkmak Türkiye Cumhuriyeti’ni inkâr etmek anlamına gelmez. Mustafa Kemal Atatürk ve o büyük kadro tüm bu tarihin birikimi üzerine bağımsızlığı inşa etti. Bunları söyleyenler aklını yitirmiş. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun da, Selçuklu İmparatorluğu’nun da, Gaznelilerin de, Karahanlıların da devamıyız. Bunların bilinciyle bağımsızlık mücadelesi verildi, Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti’ni ’reklam arası’ya da başka ifadeler kullanarak yok saymaya çalışmak tarih bilincine sahip olmamak anlamına gelir.”


Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)