PKK üniversitelerde terör estiriyor



Güneydoğu’yu kurtarılmış bölge ilan eden terör örgütü Ege’de Ülkücü kanı dökecek kadar azgınlaştı

Fakülteler saldırı üssü kampüs örgüt kampı Bazı üniversiteleri saldırı üssü olarak kullanıp, kampüsleri örgüt kamplarına çeviren eli kanlı bölücülerin, İzmir’deki Ege Üniversitesi’nde kurmak istedikleri hekimiyete karşı çıkan ve daha önce de tehdit ettikleri Ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu bıçaklayarak alçakça katletmesine tepki yağdı.

Vural: Hükümeti ve emniyeti uyarmıştım
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, “Ege Üniversitesi’nde Öcalan posterleri açılıyor, hatta kimlik kontrolü bile yapılıyor. Hükümeti, emniyeti ve YÖK’ü uyarmıştım” dedi. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da, “İhanet süreci bu defa üniversitede etkisini gösterdi” ifadesini kullandı.

Polislere, “PKK’yı koruyorsun” tepkisi
Olay yerinde 5 bıçak bulunurken, 7 kişi gözaltına alındı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölüm haberini alan arkadaşları polise, “PKK’lıları koruyorsunuz” diye tepki gösterdi. Çakıroğlu için bir çok ilde protesto gösterileri düzenlendi, Erzurum’da göstericilerle polis arasında gerginlik yaşandı.

MHP lideri Bahçeli: Kanlı oyuna düşmeyiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’deki resepsiyonu iptal ederken, Başbakan Davutoğlu’da taziyelerini iletti. MHP lideri Devlet Bahçeli de, sükunet çağrısı yaptı. Bahçeli, “Ülkücü hareket sabrından ve asaletinden taviz vermeyecek. Kanlı döngünün içine düşmeyecektir” dedi.

İktidardan “çözüm” adı altında taviz üstüne taviz koparan terör örgütü yandaşlarının yeni hedefi üniversiteler oldu. İmralı, Kandil ve iktidar arasında müzakereler son aşamaya gelirken terör örgütü yandaşları da üniversiteleri savaş alanına çevirdi. Hükümetten “Nevruz’da iyi şeyler olacak”, PKK’dan da “Verilen sözler yerine getirmeden olmaz” açıklamaları yapılırken bölücü yandaşları da üniversitelere yerleşti. Doğu ve Güneydoğu’nun bir çok ilini neredeyse “kurtarılmış bölge” ilan eden PKK, Oslo sürecinin ardından üniversite hamlesi başlattı. Terör örgütü yandaşları tüm üniversitelerde olaylar çıkardı. Bu, gazete ve televizyonlar tarafından “karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga” olarak yansıtıldı.

Hiç önlem almadılar
Ege Üniversitesi’nde terör örgütü yandaşları Ülkücü öğrencilere saldırdı. Edebiyat Fakültesi önünde PKK’lıların taşlı, bıçaklı ve sopalı saldırısında Fırat Yılmaz Çakıroğlu bacağından, Nurullah S. de karnından yaralandı. Çakıroğlu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne, Nurullah S. ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Atar damarı kesildiği öğrenilen Çakıroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arkadaşlarının öldüğünü öğrenen bir grup öğrenci hastanenin acil servisi önünde toplandı. Gözyaşı döken öğrenciler Çakıroğlu’nun ölümünden bugüne kadar üniversitelerde yapılanan bölücülere karşı önlem almayan üniversite yönetimini ve güvenlik güçlerini sorumlu tuttu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, “Ege Üniversitesi Kampüsü’nde vatan haini bölücü canavarların saldırısı sonucu ağır yaralanan Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanımız Fırat Çakıroğlu tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu” dedi.

7 kişi gözaltına alındı
Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitedeki güvenlik kamera kayıtlarından olaya karışan bazı kişileri tespit etti. Polis, olay yerinde 5 bıçak bulurken 7 kişiye de gözaltına aldı. Bölücü saldırıda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için sosyal medyada başsağlığında bulunuldu. Çakıroğlu’nun ölüm haberini alarak büyük üzüntü yaşayan arkadaşları polise, “PKK’lıları koruyorsunuz” diye tepki gösterdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ise ismiyle açılan hashtag’i kısa sürede üst sıralara yükseldi. MHP sosyal hesabı Twitter’dan şu paylaşımlarda bulunuldu: “Ege Üniversite Teşkilat Başkanımız F. Çakıroğlu PKK’lı vatan hainleri tarafından şehit edilmiştir. Başımız sağ olsun” “Ülkü şehidimiz Fırat Çakıroğlu’na Allah’tan rahmet diliyoruz. Ülkücü hareketin başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun.” “Ülkü şehidimiz Fırat Çakıroğlu mekanın cennet olsun Bozkurt Fırat.”

Üniversite 3 gün tatil
Öte yandan Ege Üniversitesi’nde Fırat Çakıroğlu’nun ölümü, yedi öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından Ege Ünivesitesi Senatosu dün olağanüstü toplandı. Senato olaylar nedeniyle Ege Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksek okullarında 23 Şubat Pazartesi, 24 Şubat Salı ve 25 Şubat Çarşamba günlerini tatil ilan etti.

Son yolculuğuna on binler uğurladı

PKK’lılar tarafından öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu için İzmir’de dün cenaze tören düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı törende Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık grup Mustafa Kemal Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde yürüdü. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, cenaze aracının içerisinde kortejin en önünde yer aldı. Cenaze öncesinde düzenlenen anma törenine Türkiye’nin farklı illerinden katılım olması da dikkat çekti. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Çakıroğlu ise oğlunun fotoğrafını göğsüne bastı. Gözyaşlarına boğulan anne Çakıroğlu katillerin cezalandırılmasını istedi. Çakıroğlu’nun cenazesi daha sonra Bayraklı Fatih Camisi’ne getirildi. Cenazeye Çakıroğlu’nun ailesi, akrabası olduğu bildirilen AKP Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı. Cenazeye katılan bazı gruplar, olayı protesto eden sloganlar attı, tekbir getirdi. İkindiyi takiben kılınan cenaze namazının ardından Çakıroğlu’nun cenazesi Pınarbaşı Kabristanı’na götürülerek defnedildi.

Gıyabi cenaze namazları
Birçok ilde de Fırat Yılmaz Çakıroğlu için cenaze töreni düzenlenirken gıyabi cenaze namazları kılındı. Bugün de bir çok ilde Çakıroğlu’nun öldürülmesinin protesto edileceği bildirildi.

Devlet Bahçeli’den sükunet çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, “Milliyetçi, Ülkücü hareket sabrından, asalet ve vakarından taviz vermeyecek. Projelendirilen oyunlara kapılmayacak. Kanlı döngünün içine düşmeyecektir” dedi. “Dava arkadaşlarımı sakinliğe davet ediyorum” diyen Devlet Bahçeli, tehdide rağmen tedbir almayanların akan kanda payı olduğunu söyledi. Bahçeli, “AKP-PKK terörü aklını başına almalı, ateşle daha fazla oynamamalı, önümüze derin çukurlar kazmaktan acilen vazgeçmelidir. Şayet sözün bittiği noktaya tam olarak gelinirse, olacak ve doğacak olaylardan Milliyetçi-Ülkücü Hareket mesul tutulamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan’dan taziye
Başbakan Davutoğlu, Ege Üniversitesinde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Çakıroğlu’nu arayarak taziyelerini iletti ve olayın soruşturulması ve bir ihmal var ise tespiti için iki müfettişin görevlendirildiğini ifade etti.

Vural: Emniyet duyarsız kalıyor
MHP Grup başkanvekili Oktay Vural, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Vural, “Ege Üniversitesi’nde terörist başının posterleriyle çadırlar kuruyorlar, şenlikler düzenliyorlar. Elimdeki resimleri görüyorsunuz. Bu resimler Kandil’de değil, Ege Üniversitesi’nde çekildi. Bunlar okulda sözde paçavra bayraklarını taşıyorlar” dedi. Vural şöyle devam etti. Elimizi vicdanımıza koyalım buna tepki gösterenler karşıt görüşlü değil. Vicdanı onlan herkes bunlara tepki koyar. Üniversitelerde yaptıkları bunlar. Şimdi soruyorum. Bunlarla ilgili üniversitelerde ilgili yapılanma konusunda çeşitli tarihlerde uyarılarda bulundum. Emniyeti, üniversiteyi YÖK’ü uyardım. Kürdistan bayrakları açıyorlar. Türk bayrakları indiriliyor bunları ifade ettim. Basın toplantısında emniyeti hükümeti uyardım. Nevruz kutlamaları yapıyorlar. Abdullah Öcalan’ın açıklamalarını okuyorlar. Bütün bunların yanında Ege Üniversitesi’nde kimlik kontrolü yapıyorlar. Emniyet duyarsız kalıyor. Bunları söyledik.”

Yeniçağ
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)