Bahçeli:"Cami ve cemevi dahil her yerde seçim çalışması yapacağız"



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kendisinin yeniden genel başkan seçildiği ve parti yönetiminin yeniden belirlendiği kongre sonrasında bir teşekkür konuşması yaptı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada cami ve cemevi dahil her yerde seçim çalışması yapacaklarını söyledi:

"Türkiye’nin üzerine geçirilmeye çalışılan kefeni Milliyetçi Haraket yırtıp atmıştır. Bölücü hainlere dur demenin yolu Milliyetçi harekettir. Gece gündüz demeden çok çalışacağız. Her insanımıza ulaşacağız. Tarlada fabrikada, mezbaha da, çarşı pazarda her sokak ve caddede cami ve cemevinde her yerde olacağız. Her gönüle gireceğiz, her eli sıkacağız. Kapımız ve gönlümüz herkese açık olacaktır. Bu vesile ile 11 Olağan Büyük Kurultayımıza katılan herkese teşekkür ediyor, şahsıma gösterilen muazzam ilginin ve yüklenen tarihi sorumluluğun şuuruyla iktidar mücadelesine heyecanla baş edebileceğime herkes emin olmalıdır. Kurultay sonucunun kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun, bizimle yürü Türkiye, Ne mutlu Türkiye."

Yeni yönetim belirlendi

MHP kurultayında genel başkanlık seçiminin yanı sıra 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu ile Disiplin Kurulu üyelikleri için de seçim yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Merkez Yönetim Kurulu üyelikleri için 140 isim aday gösterildi, delege bu 140 isimden 75 ismi işaretledi. MHP lideri Bahçeli partiyi seçime götürecek yeni yönetim kadrosunu belirlerken mevcut başkanlık divanı üyelerinin tamamını Merkez Yönetim Kurulu'na yeniden aday gösterdi. Şevkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Ruhsar Demirel, Semih Yalçın, Celal Adan bu isimler arasında yer aldı.

Listede Özdağ süprizi

MHP lideri Devlet Bahçeli 2005 yılında kendisine rakip olduğunu açıklayan ancak genel başkan adaylığı kabul edilmeyen ve aynı yıl partiden ihraç edilen Profesör Ümit Özdağ'a Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer verdi. Özdağ 2010 yılında yeniden MHP üyesi olmuş ardından 2011 seçimlerinde de milletvekili adayı olmuştu.

Eski bakanlar yeni yönetimde yer almadı Kurultay öncesindeki yönetimde yer almasına karşın eski bakanlardan Faruk Bal, Murat Başesgioğlu, Bahattin Şeker , Tunca Toskay ve Tokat Milletvekili Reşat Doğru ise Merkez Yönetim Kurulu'na aday gösterilmedi. Antalya Milletvekili Toskay ve Doğru bu seçimde milletvekilliğine yeniden aday olmayacaklarını açıklamıştı.

Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Mersin Milletvekili ve eski Grup Başkanvekili Mehmet Şandır Bahçeli'nin yönetime aday gösterdiği yeni isimler arasında yer aldı. CHP milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal, eski futbolcu Saffet Sancaklı da Merkez Yönetim Kurulu'nda yerini koruyan isimler arasında oldu.

MHP yöneticilerinin verdiği bilgiye göre başkanlık divanındaki kurmay kadrosunun tamamını yeniden yönetime aday gösteren MHP lideri Merkez Yönetim Kurulu 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu listesinde 40 yeni isme yer verdi. Bu isimler arasında ülkü ocaklarından yetişen gençler de yer aldı. Boston Üniversitesi Uluslararası ticaret bölümü mezunu Oğuz Turhan ile Oxford Üniversitesinde bir yıl süreyle denetçilik görevini üstlenen Alper Çağrı Yılmaz bu isimler arasında.

MHP lideri Devlet Bahçeli partinin yürütme organı niteliğindeki Başkanlık Divaanı üyelerini 75 üyeli Merkez Yönetim Kurulu üyeleri arasından belirleyecek.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)