Balkanlar'dan Yine Soğuk ve Yağışlı Hava Geliyor!



Türkiye bugün Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girecek. Soğuk ve yağışlı hava hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edecek

Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları, pazar gününe kadar azalmaya devam edecek. Pazar günü batı bölgelerden başlayarak gelecek hafta yurt genelinde artacak sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.

İstanbul'da cuma günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek.

PAZARTESİ ILIK HAVA ETKİLİ OLACAK

Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak Türkiye, pazartesi günü batı bölgelerden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine girecek. Bu sistem ise hızlı bir şekilde hareket ederek salı günü etkisini kaybedecek.

MARMARA:Çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya ile güneydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur, diğer kesimlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

EGE

:Parçalı, zamanla çok bulutlu, iç kesimlerinin hafif yağmur ve karla karışık yağmurlu, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege' de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, Hatay'ın kıyı kesimleri ve Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak, Doğu Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, Göller Yöresinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölgenin genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ, Şırnak ve Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde, Hakkari ve Bitlis ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)