'BMV' elektrikli otomobil satışında rekor



Yaklaşık 190 bin Euro’luk elektrikliye yoğun talep!

Borusan Otomotiv çatısı altında BMW, BMW i, MINI, Land Rover, Jaguar markalarının ve BMW markalı motosikletlerin satış ve satış sonrası hizmetlerini Türkiye çapında başarıyla sürdüren Borusan Oto, 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği elektrikli otomobil satışıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Borusan Oto, sadece İstanbul-Ataşehir’de yer alan showroomunda satışını gerçekleştirdiği BMW i markasıyla Şubat ayı sonu itibariyle 76 adetlik toplam satışa ulaştı. 2014 yılını BMW i3 ve i8 modelleriyle 45 adetlik bir satışla tamamladıklarını belirten Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “Sadece Şubat ayında 187 bin Euro’luk başlangıç fiyatına sahip 18 adet daha BMW i8 modelini yeni müşterilerine teslim ettik. Hem elektrikli hem benzinli turbo motora sahip spor otomobillerin geleceğini şimdiden ortaya koyan bu özel tasarımlı modelimize çok yoğun ilgi var” açıklamasını yaptı.

Uğur Sakarya, şimdilik sadece Borusan Oto Ataşehir’de satılmaya devam eden BMW i markasının, 2015 yılının ikinci çeyreğinde İstanbul’da Borusan Oto Avcılar, Borusan Oto İstinye ve Ankara’da ise Borusan Oto Balgat olmak üzere diğer merkezlerinde de satışa sunulacağını belirtti. Borusan Oto, 2015 yılı içinde BMW i3 ve BMW i8 modellerinden oluşan mevcut elektrikli otomobil yelpazesiyle yaklaşık 150 adetin üzerinde satış gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

“Doğuştan Elektrikli” sloganıyla tüm dünyada ses getiren ve BMW Grubu’nun tamamen yeni geliştirilen model yelpazesinden oluşan elektrikli araç markası BMW i model ailesinin geçtiğimiz Eylül ayı itibariyle kademeli olarak Türkiye’de satışa sunulmasından bu yana geçen 6 aylık sürede satışları 76 adete ulaştı. Halen sadece Borusan Oto’nun İstanbul-Ataşehir’de yer alan merkezinde satışı gerçekleştirilen BMW i markası, özellikle sıra dışı tasarımı ve sürüş özellikleriyle beğeni kazanan hem elektrikli hem de benzinle motora sahip i8 modeliyle yoğun talep görüyor. 2014 yılını toplam 45 adetlik BMW i3 ve BMW i8 modeliyle tamamladıklarını belirten Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “ Yeni yılla birlikte elektrikli modellerimizde adeta voltajı yükselttik. Ocak ve Şubat ayında toplam 31 adet BMW i markalı model teslimatı gerçekleştirdik. Özellikle şubat ayında BMW i8 ile ilgili sıra dışı bir performansa imza atarak 18 adet BMW i8’i sahiplerine teslim ettik. 187 bin Euro’luk başlangıç fiyatına sahip BMW i8’e çok yoğun bir talep var. Lüks spor otomobilde farklı ve sıra dışı arayışlar içinde olan otomobil severlerin ilk tercihi elektrikli BMW i8 oluyor” açıklamasını yaptı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)