“Berkin Elvan Bir Kez Daha Katledilmiştir” Açıklamasına Yanıt




İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın haince katledilmesi ile ilgili olarak, ADD Gül Isparta Şubesi adına AJANS32 de bir açıklama yayınlandı.

Açıklama baştan sona AKP iktidarına “akıl verme”, “yol gösterme” , AKP den “adalet umut etme”  ve yakınmadan ibaret.

Açıklamayı yapan örgütün kimliği kısmını kapatarak okursanız, AKP yandaşı bir örgütlemenin kaleminden çıkmış olduğundan kuşku duymanıza gerek kalmaz.

Açıklamada “hukukun üstünlüğünün savunulamayacağını öğrenmenizi umuyoruz.” , ” Korumadınız, koruyamadınız”, “kahrolarak izledik” dışında AKP iktidarına bir eleştiri olmadığı gibi, yol gösteren, çözüm öneren bir söyleme rastlanmıyor.

Atatürkçü olmak, Atatürkçülüğü bir yaşam biçimi olarak kavramaktır. Bedel ödemektir. 
Atatürkçülük; bir oyun veya geçici bir heves, kişisel yetersizliğinize tatmin aracı, dedikodu üretme, pazarlama aracı,  sıkıldığınızda zaman geçirecek bir hobi olarak algılanır ve uygulanırsa kendinizi ve örgütü statükoculuk, icazet, yapaylık, gösteriş, eylemsizlik, bataklığına sürüklersiniz.

Kemalist Cumhuriyet; tarihinin gördüğü en kapsamlı araç ve ihanet yöntemleri kullanılarak dinci faşist bir diktatörlük tarafından ele geçirilmiştir. Bu ele geçirme her alanda ve her anlamda gerçekleşmiştir.

Atatürkçüler, İşte bu dinci faşist diktatörlüğe karşı savaşım vermektedirler. Yalnız dinci faşizme karşı değil, aynı zamanda dinci faşizmi üreten emperyalizm bataklığına karşı da savaşım vermek durumundadırlar. Çünkü emperyalizme karşı durulmadan, emperyalizm yenilmeden “faşizmin” yenilmesinin bağımsızlığın gerçekleşmesinin olanaksız olduğunu bize Mustafa Kemal Atatürk öğretmiştir.

Dünyadaki ve ülkemizdeki bağımsızlık savaşlarından çıkardığımız deneyimlerden bilinir ki; emperyalizmin dümen suyuna girmiş, iktidarı ele geçirmiş egemenlerin belirlediği yasal sınırlar içerisinde kalınarak emperyalizme karşı, faşizme karşı mücadele verilemez. Bırakalım devrim iddiasında olan bir örgütü, kendi meşruluğunu esas almayan, kimliğini savunmayan hiçbir muhalif güç faşizmin yasalarına yaslanarak ve onun icazetine sığınarak ayakta kalamaz.

Masonik bir laikçiliği öne çıkartarak, dinciliği hedefe koyma girişimleri, emperyalizmle dinci geriliği birbirinden kopartma, emperyalizmi aklamak, saklamak, gizlemek, perdelemek için üretilmiş bir sahtekârlık ve ikiyüzlülüktür. Dünyanın mazlum halklarının kanlarıyla beslenen "baş düşman" emperyalizm yerine yalnızca dinci gericiliği hedefe koymak, bataklığı kurutmak için sivrisineklerle mücadele etmektir. 

Eğer bu gün Türkiye, işbirlikçi-İslamcı Faşizmin cenderesinde kıvranıyorsa, AKP halen ensemizde boza pişiriyorsa, bu, AKP’ye karşı olduğunu söyleyip, emperyalizme karşı olduğunu söyleyemeyenlerin aymazlığı yüzündendir.

Kemalist Devrimcilik; Herkes emperyalizme biat ederken, herkes emperyalizmle uzlaşmanın yollarını ararken, herkes diz çökerek direniyor görünürken devrimcilik,  emperyalizme, faşizme ve dinci gericiliğe karşı mücadeleyi büyütmektir.  Devrimci; ülkenin, halkın, özel olarak emeğin yararını esas alan, ülkenin bağımsızlığını savunan, özgürlük, eşitlik ve adalet için mücadele edendir.

GÜL ADD adına yapılan açıklama işte bu nedenlerle, Kemalist bilinç yoksunluğunun, ideolojik çarpıklığın, icazetli Atatürkçülüğün, akıl tutulması ve siyasal körlüğün dışa vurumudur. Bu açıklama bana, 5 Aralık 1918’de Wilson’a  “Amerikan Mandası” için mektup yollayan, yani ABD mandası için, cellatlarına yalvaran Osmanlı aydınlarını çağrıştırdı doğrusu.

"Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır" Mustafa Kemal ATATÜRK, 1930

Bu yolcu, Atatürkçülüğü kendine yol gösterici olarak benimsemiş, Kemalist düşün sistemini toplum yaşamına egemen kılmayı amaçlayan bir örgütün yönetiminde ise, Atatürk ün bu sözü yakıcı ve yaşamsal bir anlam kazanır.

Ufku değil, ufkun ötesini de görüp ve bilmeksizin bu örgütlenmenin tepesine bir kumpas ve tertip sunucu atanarak gelmişseniz hem kendinizi, hem de yönetiyorum iddiasında olduğunuz örgütü acınası durumlara düşürürsünüz.


Mahmut ÖZYÜREK

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)