Bu Tepki Dinmesin "Kadın Katillerine Müebbet"



Uşak'ta kadın katillerinin davalarında yapılan indirimler protesto edildi.

UŞAK'ta yakınlarını cinayete kurban veren aileler, kadın cinayetlerini protesto etti. Aileler; kadın cinayeti sanıklarının 'ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası' ile yargılanmaları için hükümete çağrı yaptı.

Son yıllarda artan kadın cinayetlerine karşı tepkilerini göstermek isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve mağdur aileler, eylem düzenledi. İsmetpaşa Caddesi PTT Uşak Şubesi önünde bir araya gelen grup, eşleri tarafından öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Alandan, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız' sloganı yükseldi. Grup adına basın açıklamasını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Üyesi Fatma Kurt, yaptı.

Kadınlar olarak, kadın cinayetlerini durdurmak ve öldürülen kadın hesabını sormak için mücadele ettiklerini ifade eden Kurt şöyle konuştu:

"Bizler kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaştırılmasını istiyoruz. İyi hal ve tahrik indiriminin iptal edilmesini istiyoruz. Özgecan Aslan kardeşimiz öldürüldüğünde, meclisteki Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu bir yasa hazırlayacağını söyledi. Bu yasa düzgün hazırlansın diyerek platform olarak yasa önerimizi sunduk. 'Kadın katillerine af yok, indirim yok' demiştik. 'Ağırlaştırılmış müebbet yasalaşmalıdır' demiştik. 'Kadınları öldürmenin hiçbir bahanesi olamaz' demiştik. Ancak dün komisyon yasa tasarısı ile ilgili olarak yayınladığı metindekilerin, bizim istediğimiz yasa ile hiçbir alakası yoktur. Kadın katillerine verilen indirimler ,devletin kadın cinayetlerini onaylaması demektir. Komisyon yasayı resmi olarak sunmadan önce platformumuzun ve kadınların taleplerine göre tekrar düzenlenmelidir."

Konuşmanın ardından bir süre slogan atan kadınlar, sessizce dağıldı.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)