Vatandaşlık



Karadeniz otoyolu yapıldı çok güzel oldu başlatandan da bitirenden de Allah razı olsun güvenli kısa zamanda gidebiliyoruz diyebilirken, bazı yerlerde kasabaların denizle bağlantısının bu kadar çok kesilmesi iyi olmadı şehir ve kasabalarda ulaşımın kolaylaşması sayesinde yeni iş sahaları açılmadı diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Ülkenin yeni enerji kaynakları yaratması gerekiyor bu yolda çalışmalar yapılıyor bunlar gerekli ve kaçınılmaz diyebilirken HES projeleri güzelim vadileri ve o vadileri oluşturan doğal yaşamı yok ediyor doğayı yok etmeyen enerji kaynaklarına yönelsek daha iyi olur diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Eğitimde öğrencilere kitaplar ücretsiz dağıtılıyor eskiden kitap peşinde koşuyorduk çok zor oluyordu diyebilirken eğitim kalitesi düştü çocuklarımızı daha ilkokuldan itibaren takviye için dershanelere yollamak zorunda kalıyoruz çocuklarımız çocukluklarını yaşayamıyorlar maddi ve manevi yük altında kalıyoruz diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
TOKİ her yerde çok güzel binalar yeni yerleşim alanları yapıyor konut sayısı hızla çoğalıyor kiradan kurtulacağız derken bu yapılan binalardan ucuz olan dairelerin sayısı çok az ve şehrin dışında kalıyor toplu taşıma düşünülmemiş şehir içinde yapılanlarda lüks ve çok pahalı ben alamıyorum diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
İstanbul da iki yaka arasında 3.köprü yapılıyor ulaşım rahatlayacak trafik çilesinden kurtulacağız derken İstanbul’un yeşil alanları ormanları yok olacak su havzaları kirlenecek, yeni köprü ve otoyolun etrafı betonlaşacak İstanbul’un nüfusu daha da artacak deniz ulaşımından daha fazla yararlanmak daha iyi olurdu diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Her yerde büyük alışveriş merkezleri açılıyor çoluk çocuk hafta sonları oralarda vakit geçiriyoruz ne güzel oldu diyebilirken alışveriş merkezlerine alıştık eş dost ziyaretlerini unuttuk tüketim hastalığına yakalandık kredi kartı batağına saplandık alışveriş merkezi bağımlısı olduk diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Devlet memuru olmak için KPSS sınavı çıktı artık herkes bilgisine göre değerlendiriliyor torpil kalktı diyebilirken sınav soruları çalınıyor tam puan alanlar incelenmiyor sınavda yüksek alanlar mülakat yapılarak eleniyor onların yerine daha düşük alanlar işe giriyor mülakatlarda torpil işliyor diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Sağlık sistemi çok iyi oldu hastane kapılarında beklemiyoruz rahatça muayene olabiliyoruz diyebilirken sağlık sistemi bu kadar iyi ise neden her mahallede özel hastaneye ihtiyaç var sosyal sigortamız varken niye önceliğimiz özel hastaneye gitmek oluyor diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Duble yollar yapıldı her yere ulaşım artık otoyollarla oluyor diyebilirken bu otoyollarda gitmek için yakıt lazım yakıtta dışa bağımlıyız dünyanın en pahalı yakını kullanıyoruz ulaşımı zaten kolay olan şehirlere hızlı demir yolu yapmak yerine ulaşımı zor olan yerlere demir yolu yapılsa daha iyi olurdu diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Şehirlerimiz gelişiyor büyüyor yollar gökdelenler siteler yapıyoruz büyüyoruz diyebilirken köylü milletin efendisiydi artık tarım yapamıyor tohum ve gübrenin maliyeti ürettiğinin maliyetini geçiyor hayvancılık yapamıyor kurbanlık hayvanı samanı ithal ediyoruz keşke kentleri değil de köyleri geliştirmeye çalışsaydık diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Özelleştirmeler yapıldı devleti zarara uğratan işletmeler satıldı devlet yükten arpalıklardan kurtuldu diyebilirken bu işletmelerin hepsi satılmamalıydı içlerinde iyi kar edenler stratejik değeri olanlar sübvanse edilmesi gerekenler vardı diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Vatandaşlık
Askeriyeyi ve emniyeti istediğimiz gibi dizayn ediyoruz herkes haddini bilecek diyebilirken
bu saydıkların devlet kurumları sen hükümetsin seçimle gelir seçimle gidersin devlet kurumları kalıcıdır her gelene göre değil kanunlara göre hareket ederler diyenlerinde vatandaş olduğunu kabul edebilmektir.

Bu saydıklarım güncel olanlar ama güncel konular bile sayfalarca sürebilir.

Vatandaşlık vatanı sevmekle başlar ve kimsenin tekelinde değildir.

Aydın KOCA 
Kemalin Aydın
koca1907@yahoo.com.tr

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)