Ali İsmail'i Anıyoruz


Haziran Gezi eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın 2. Anma'sı için tüm hazırlıklar tamamlanırken, “Ali İsmail'in 'düşlerindeki özgür dünyayı' gerçekleştirmek için nice gencimizin yanımızda olduğunu gördüm” diyen Anne Emel Korkmaz, herkesi bir kez daha yanlarında görmek istediğini söyledi.

Bu ANMA hepimizin
Bu Cuma “ALİ” için

2013 Haziran eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 2. Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Konuya ilişkin Alikev'de bir basın açıklaması yapan Korkmaz Ailesi, bu önemli güne herkesi davet ederken, dayanışmanın ve bir arada durmanın gücüne işaret etti.
Halkevi Yöneticilerinden Mahir Mansuroğlu, Ali İsmail Korkmaz'ın Ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz ve Ahmet Atakan'ın kardeşi Zafer Atakan'ın da katılım gösterdiği basın toplantısında, ilk sözü, Ali İsmail Korkmaz'ın Annesi Emel Korkmaz aldı.
Sözlerine, bugüne kadar Ali İsmail'i yaşatan ve yaşatmaya çalışan herkese teşekkür ederek başlayan Anne Korkmaz, “Alişimin 2. Anma'sını yapıyoruz. Ali ile birlikte her şeyimizi kaybettik ama, gençlerin sayesinde umudun hala var olduğunu görüyorum. Çünkü Ali İsmail'in düşlerindeki özgür dünyayı gerçekleştirmek ve düşlerindekileri yapmak için nice gencimizin yanımızda olduğunu gördüm. Buradan herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, Anma günümüze herkesi bekliyorum” dedi.

-ALİKEV 1. YILINDA-
Ardından söz alan Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Avukat Gürkan Korkmaz da, 10 Temmuz Cuma günü
Ali İsmail'in Ekinci Mezarlığı'ndaki kabrinde başlayacak Anma etkinliklerine herkesi bir kez daha davet etti. Düşlerindeki Özgür Dünya'yı Ailesine ve sevenlerine miras olarak bırakan Ali İsmail'in ölümünün ardından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı'nın (ALİKEV) 1. yılını doldurduğunu söyleyen Gürkan Korkmaz, destekçileri ve gönüllüleri ile birlikte, Ali İsmail Korkmaz Halk Kütüphanesi, GençBank Projesi, Resim Yarışması, alternatifli kurs ve atölye faaliyetleri gibi birçok hizmeti 1 yıl gibi kısa zamanda gerçekleştirdiklerini söyledi.

-ETKİNLİK PROGRAMI-
Gerçekleşecek etkinliğin programına dair bilgi de veren Gürkan Korkmaz, şunları söyledi:
“10 Temmuz 2015 Cuma günü saat 18.00'de, Ekinci Mezarlığı'ndaki kabrine tüm sevenleri ile beraber yapılacak ziyaret ile başlayacak Anma Töreni, saat 20.00'de Sümerler Amfi Tiyatro'da devam edecek.
Aile üyelerinin konuşmaları ile başlayacak programda; Melike Demirdağ, İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, Şükrü Erbaş'ın katılımlarının yanı sıra, ALİKEV Tiyatro Topluluğu ve Kaldırım Müzik Topluluğu ve Nihat Mugil yer alacak. Ali - Ahmet - Abdullah Futbol Turnuvasının kazananlarına da ödülleri takdim edilecek.
Ali - Ahmet - Abdullah Futbol Turnuvası'nda, 9 Temmuz Perşembe günü final maçı oynanacak. Ayrıca aynı gün, İstanbul Karşı Lig Takımı'nın Temsilcileri ve Şehit Aileleri ile Dostluk maçı oynanacak.
Halkımızı, 10 Temmuz 2015 Cuma günü saat 18.00'de Ekinci Mezarlığı'nda kabrine yapılacak ziyarete ve saat 20.00'de Sümerler Amfi Tiyatro'da düzenlenecek anma etkinliğine davet ediyoruz.”

Yorum Gönder

2Yorumlar
  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Lütfen linklerinizi Adı/URL kısmından ekleyiniz. Onun dışında eklenen linkler kaldırılacaktır. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder