Bayram'da seyahate çıkanların yüzde 60'ı "yakınları ziyaret" amacıyla seyahate çıkıyor



Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar yollara döküldü. TUİK(Türk İstatistik Kurumu)'in 2014 senesinde yaptığı araştırmaya göre seyahate çıkanların yüzde 60'ı "yakınları ziyaret" amacıyla seyahate çıkıyor.

Ramazan ayı 16 Temmuz Perşembe günü yapılacak son iftar ile sona eriyor. Başbakanlığın yapmış olduğu açıklamandan sonra eklenen 1 gün ile 4 güne uzayan Ramazan Bayramı tatili ile yurttaşlar akın akın memleketlerine doğru hareket etmeye başladı. Ramazan Bayramı gelenekleri arasında önemli bir yere sahip olan akraba ziyaretine halk büyük önem veriyor.
Türk İstatistik Kurumu’nun hazırladığı rapora göre 2014 yılının 3. Çeyreğinde 28 milyon 332 bin yurttaş seyahate çıktı ve bu yurttaşların 17 milyon 75 bini akrabalarını ziyaret amacıyla seyahat etti. Bu ziyaretler esnasında 4 milyar TL’nin üstünde harcama yapıldı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy’un yaptığı açıklamaya göre ise bu sene bayramı yurtdışında seyahat ederek geçirmek isteyenlerin sayısının ise 20 bin civarında kalacağı tahmin ediliyor.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)