Datça’da bir Sanat Festivali



2010’daki resmi açılışından bu güne geleneksel hale gelen KNİDOS’un SIR’ı Sanat Festivali’nin 5’incisi 1 Ağustos 2015 tarihinde ziyaretçileri ağırlayacak

UKKSA (Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi) 2007’de Datça Yarımadası Yakaköy’de kiralayarak aldığı 11.000 m2 açık alan ve 1.404 m2 kapalı alandan oluşan yapılanmasını günümüze kadar tasarım, planlama ve projelendirmeyle gerçekleştirdi.

2010’daki resmi açılışından bu güne ulusal ve uluslararası olmak üzere yüzlerce sempozyum ve çalıştay düzenleyen UKKSA geleneksel hale getirdiği KNİDOS’un SIR’ı Sanat Festivali’nin 5’incisini 1 Ağustos 2015 tarihinde Sema Moritz ve Hasan Karayol’un canlı müzik performanslarının yanı sıra 10 kişisel sergiyle birlikte, ulusal ve uluslararası çalıştaylarda üretilen sanat eserlerinden seçme 40 sanatçının resimlerinden oluşan KNİDOS’un SIR’ı Ulusal ve Uluslararası Resim Sergisi’ni de Akademi’nin açık ve kapalı mekanlarında sanatseverlerle buluşturacak.

Ayrıca, geleneksel hale gelen 5. KNİDOS’un SIR’ı Sanat Festivali’nin bu yıl ki büyük sürprizi 1 Ağustos 2015’de UKKSA’nın Açıkhava Heykel Müzesi’nin açılışı olacak.
Geçen yıllarda gerçekleştirilen etkinlikler arasında Fazıl Say’ın Akademi yararına Datça Amfitiyatro’da verdiği konser, İdil Biret’in şef Naci Özgüç yönetiminde T.C. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde iki yıl üst üste verdiği konser, Gülsin Onay’ın verdiği piyano resitali, Akademinin bahçesinde Fuat Saka’nın verdiği konserler ve öğrencilerle yapılan sanat kampları yer alıyor.
2015’de Akademi’de gerçekleştirilecek ulusal (üniversitelerle) ve uluslararası (İtalya, İspanya, Macaristan, Yunanistan, Rusya, Şili, Brezilya, Arjantin, Almanya vb. ülkelerden gelecek sanatçılarla) resim, heykel, seramik, cam çalıştayları, 12-14 Ağustos tarihleri arasında CAN BABA’ya BİN SELAM anma günleri ülkenin önde gelen şair ve yazarlarının katılımıyla, 22 Ağustos Ataol BEHRAMOĞLU 50. Yıl Kutlaması ve Şiirle Müziğin buluşması gibi birçok etkinliğin düzenleneceği 5. KNİDOS’un SIR’ı Sanat Festivali 30 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek.

CAN BABA'YA BİN SELAM!
Şiirimizin büyük ustalarından Can Yücel, yazlarını ve son yıllarını geçirdiği Datça’da ölümünün 16. yılında anılıyor.
Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi’nin (UKKSA) “Can Baba’ya Bin Selam!” adıyla 12-14 Ağustos günlerinde Datça’da düzenleyeceği etkinlik, şairin mezarını ziyaretten sonra UKKSA Kurucu Başkanı Nevzat Metin, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Yönetmen Nebil Özgentürk’ün açılış konuşmalarıyla açılacak.
Can Yücel’in yaşamı, şiirleri üzerine panel ve söyleşilerin yapılacağı anmada Nebil Özgentürk’ün “Bir Yudum İnsan / Can Yücel Belgeseli” de izleyicilerle buluşacak.
Etkinliğe Arif Keskiner, Ayşe Emel Mesçi, Barış Pirhasan, Cihan Oğuz, Emirhan Oğuz, Gonca Özmen, Hidayet Karakış, Hüseyin Yurttaş, İsa İnan, küçük İskender, Müslim Çelik, Nâzım Alpman, Nevzat Çelik, Nilay Özer, Nihat Behram, Nurullah Can, Nedim Gürsel, Ömer Ciravoğlu, Öner Ciravoğlu, Özkan Mert, Serdar Kızık, Suna Aras, Şükrü Erbaş, Tuğrul Keskin ve Yaşar Miraç da Can Yücel’den şiirlerle, anılarla katılacak. Ayrıca yazarlar, etkinlik kapsamında kitaplarını da imzalayacaklar, okurlarıyla söyleşecekler. Nihat Behram-Haluk Çetin şiir ve müzik dinletisi ve Fuat Saka konserinin de yer aldığı buluşmayı Gülsen Tuncer sunacak.

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)