Saray’dan habersiz olmaz


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Dolmabahçe mutabakatı ifadesini asla kabul etmiyorum” sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Her gün konuşan bir cumhurbaşkanının, Dolmabahçe Sarayı’ndaki görüşmelerden haberinin olmaması kanaatimizce mümkün değildir. Böyle bir heyeti ya inkâr ediyor demektir ya da onları aldatıyor, yeni bir senaryonun başlangıcını çiziyor demektir” dedi.

Bahçeli, genel merkez binasında partililerle bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından Bahçeli, partililere hitap etti. TBMM’de temsil edilen partilerin geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AKP heyeti tarafından ziyaret edildiğini anlatan Bahçeli, pazartesi gününden itibaren koalisyon görüşmelerinin ikincisinin yapılacağına işaret etti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm sürecine odaklanmış, bununla ilgili her türlü teması geçmişten beri yürütmüş, Türkiye’nin çözümünü gelecek için çok hayırlı gördüğünü ifade etmiş siyasi partilerin, koalisyon hükümetinde yer almaları, ülkemiz açısından daha hayırlı olacaktır.”

Anketi yalanladı

Bahçeli, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, “MHP’nin yaptırdığı ankete göre, olası bir erken seçimde MHP’nin oyunun yüzde 19 olduğu ve bu yüzden erken seçime sıcak bakıldığı” yönündeki sorusu üzerine Bahçeli, “Bizim böyle bir anketimiz yoktur. Basında yine muhtelif çevrelerin, her siyasi kurumu yönlendirmek amacıyla, ortaya koymuş oldukları disiplinsiz görüşlerdir” yanıtını verdi.

‘Sağlıklı değil’

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Dolmabahçe mutabakatına ilişkin eleştirilerinin olduğunun” anımsatılması üzerine de Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayı’nda yapılan görüşmeyi inkârının, sağlıklı bir yaklaşım olmadığını vurguladı. Bahçeli, şöyle dedi:

“Saray’ın en küçük konularına kadar eğilen, AK Parti’yi çok yakından takip eden, her gün konuşan bir cumhurbaşkanının, Dolmabahçe Sarayı’ndaki görüşmelerden haberinin olmaması kanaatimizce mümkün değildir. Eğer bu konu, söylediği gibiyse o zaman hükümetin ilgili kanadının orada temsil edilmiş olan şahsiyetleri, mutlaka bir açıklama yapmalı ve başbakan yardımcısı, parti yöneticisi, geçmişte içişleri bakanlığı yapmış olan şahsiyetlerden oluşan böyle bir heyeti ya inkar ediyor demektir ya da onları aldatıyor, yeni bir senaryonun başlangıcını çiziyor demektir.”

Azınlık hükümetine son çare olarak MHP destek verir mi” şeklindeki soru üzerine de Bahçeli, “Azınlık hükümetine neden destek verelim? Azınlık hükümetine destek verme demek, sadece AK Parti’yi arzuluyoruz demektir. Onu arzulayacağımıza millet iradesini arzularız” yanıtını verdi.

‘Taktik savaşları...’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Erdoğan’ın Dolmabahçe mutabakatına yönelik sözlerini “Çözüm süreci değil, çözülme sürecidir. Çözülme sürecini de kendilerine oy veren insanlar bile hazmedememiştir. Bunlar taktik söylemlerdir. Dolayısıyla bugün geldiğimiz süreç, bir şeyi çözme iradesi değil, milli devletin çözülme iradesidir. Önemli bir kesimin böyle bir siyasal sonucu kabul etmediği de ortadadır. Bu süreci bu şekilde hazmetmek için tavır oluşturuyorlar” şeklinde yorumladı

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)