Sime-Sen’den Büro İş’i Ziyaret


Sivil Memurlar Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Murat Öztürk, Denetim Kurulu Başkanı Neşet Eriş ve Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Osman Gazi Oktay ile birlikte, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’na bağlı Büro İş Sendikası’nın İzmir Şubesi’ni ziyaret etti.

Büro İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Soner Sönmez, her iki demokratik kitle örgütünün temsilcilerini, her zamanki güler yüzüyle karşıladı. Görüşmeye başlamadan önce, konuklarına kendi elleriyle hazırladığı kahveyi ikram etti.
Sime-Sen, askeri işyerlerinde çalışan memurları örgütlemek amacıyla 2010 yılında kuruldu.

Ankara Valiliği, 4688 Sayılı Yasa’nın 15. Maddesi’nin G Bendine göre Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan personelin sendikalı olamayacağı iddiasıyla durumu, Ankara 8. İş Mahkemesi’ne gönderdi.

Mahkeme 12 Temmuz 2013 tarihinde; sendikanın üyelerinin TSK’da çalışan sivil memurlar olması nedeniyle kurulabileceğine karar verdi. Böylece sendika resmen kurulmuş oldu.

Bugün 8 şube ve 28 temsilcilik ile 12.760 üyeye ulaşan Sime-Sen, 2013 yılında İzmir temsilciliğini açtı.
İzmir temsilciliği, kısa süre içinde üye sayısını 1115’e ulaştırarak, 28 Haziran 2014 tarihinde 1. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

1. Olağan genel Kurul’da Yönetim Kurulu
Murat Öztürk (Başkan)
İbrahim Gümüş (Şube Sekreteri)
Hikmet Albayrak (Mali Sekreter)
Tevfik Gürgen (Örgütlenme Sekreteri)
Ramazan Asan (Özlük ve Hukuk Sekreteri) şeklinde oluştu.
860 Sokak No:2 K:6 D:513 Ağa Han Konak- İzmir adresinde faaliyet yürüten sendikanın üye sayısı 1380’e ulaşmış durumda.

İşkollarında kendileri dışında Asim-Sen, Savdes-Sen, Sav-Sen gibi hiçbir konfederasyona üye olmayan sendikalar olduğunu belirten Öztürk, askeri işyerlerinde çalışan 38 bin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 16 bin sivil memur çalıştığını, bu işyerlerinde çalışan memurların % 33’ünü halen örgütleyemedikleri için; Kamu İdari Kurulları’nda bakanlık temsilcilerinin, yandaş sendikalar ve işyerlerindeki birden çok sendika olması nedeniyle dikkate almak istemediğini belirtti.

Sendikalar ve demokratik kitle örgütleri arasındaki dayanışmanın önemine vurgu yapan Öztürk, ‘’ Kuruluş aşamasında toplantı için yer bulamadığımız günlerde, Büro İş Sendikası Genel Sekreteri Hasan Şenkaya, sendikalarının kapısını bize açtı. Sendikal bilgi ve birikimini bizimle paylaştı’’ dedi.

Sendikal anlayışlarının emekçilerin sosyal, ekonomik ve özlük haklarını savunma, Cumhuriyet’e ve ülkenin bağımsızlığına sahip çıkma olarak tanımlayan Murat Öztürk, ‘’Askeri işyerleri ve emniyet müdürlüklerinde çalışan kamu emekçilerini sendikamıza üye olmaya davet ediyorum’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Örgüt temsilcileri, önümüzdeki dönem birlikte eylem ve etkinlik düzenleme dilekleriyle görüşmeyi sonlandırdılar.




Haber : Osman Gazi OKTAY
Fotoğraf : Soner SÖNMEZ

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)