Ulusal Eğitimciler Atatürk Evi'nde!‏

Ulusal Eğitim Derneği; Atatürk’ün doğduğu, çocukluk ve gençliğini geçirdiği, eğitim gördüğü, atalarımızın yüzlerce yıl yaşadığı ve soydaşlarımızın halen yaşamakta olduğu toprakları ziyareti yineledi.

Bu yıl gerçekleştirilen ziyaret; Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan’ı kapsadı.

Selanik, Yanya, Tiran, Ohri, Üsküp ve Sofya olmak üzere 7 gece konaklaması olan gezide; Gümülcine, İskeçe, Kalambaka, Konitsa, Durres. Manastır, Resne, Kalkandelen ve Filibe ziyaret edilen yerleşimlerdi.

İzmir’in seçkin turizm acentelerinden Karetur’un hizmet verdiği gezinin rehberliğini, Gümülcine doğumlu, yüksek öğrenimini İstanbul’da gören Osman Osman yaptı.

Osman Osman, grubu Gümülcine girişinde karşıladı. Kahvaltı için Çepelli köyüne götürdü.
Yeşillikler içindeki işletmenin sahibi, grubumuzu güler yüzle karşıladı. Bizim kahvaltı kültürümüze uygun şekilde hazırlanan yiyeceklerle, katılımcılar karınlarını doyurdu.

Çepelli köyündeki kahvaltı sonrası, kaptanlığını Gökmen Car’ın yaptığı otobüs önünde toplu olarak poz verildi.
İskeçe üzerinden Selanik’e varıldı. Selanik’te; Atatürk Evi, Aziz Dimitros Kilisesi; Galerius Zafer Kemeri, Aristotales Meydanı ve Beyaz Kule ziyaret edilen yerlerdi.

Atatürk Evi’nde, Atamızın özel eşyalarıyla, kendisinin ve annesinin mumyalarına yer verilmesi bizi memnun etti.
Geçen yıl yaptığımız ziyarette, düzenleme çalışmaları ileri sürülerek boş odalar bizi karşılamıştı. Bu durum 3 yıl boyunca evi ziyaret edenleri üzmüştü.

Atamızın evini ziyaret etmenin huzuruyla, evin bahçesinde bazı grup üyeleri fotoğraf çektirdi.
Balkanlarda zor bulunan demli çayı, ücretsiz olarak dağıtarak, evi ziyaret edenlerin kendi mekanlarından alışveriş etmesini sağlayan işletme sahibi, ‘’Buyurun çay bedava’’ diyerek grubumuzu etrafına topladı.
Sahili Kordon’a benzeyen ve kendinizi İzmir’de hissettiren Selanik, ulusumuza Atatürk ve Nazım Hikmet gibi iki önemli değeri kazandırmıştı.

Ulusal Eğitimciler, yolun verdiği yorgunlukla otelde verilen akşam yemeği ardından, şehir merkezindeki otellerinde dinlenmeye çekildiler.








Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)