AKP Türkiye’yi kaosa sürükledi



Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, iktidar partisinin ne yapacağını şaşırmış durumda olduğunu söyleyerek, “Ülkeyi kendi kendilerine tam bir çıkmazın içine soktular” dedi
AKP’nin koalisyon hükümeti formüllerini tüketmesinin ardından erken seçim hükümeti kurma formülünü hayata geçirmek istemesiyle birlikte kaos ortamı doğdu. Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, hiçbir şeyin uygun bir şekilde yürümediğini belirtti. Kanadoğlu, “Neresi doğru, deveye sordukları gibi bir şey. Anayasayı yorumlama hakkı, sonuç verecek biçimde anayasa mahkemesine aittir. Önüne gelen dava nedeniyle ya da sorun nedeniyle böyle bir karar veriyor. Onun dışında keyfi yorumlarla sonuca gitmeye çalışmak son derece yanlış. Sorun burada. Herkesin anayasada bu yazıyor demesi yanlış” diye konuştu.

Şaşırmış durumdalar

Siyasetçilerin sürekli olarak anayasayı masaya sürdüklerini kaydeden Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, “Şimdi sorarsanız siyasilere anayasaya aykırı hiçbir davranışım yok diyor. Böyle değil. Anayasada bu yazıyor Türkiye’yi hükümetsiz bırakmayız diyorsunuz ama sonuçta Türkiye’yi de hükümetsiz bırakıyorsunuz” dedi. İktidar partisinin de ne yapacağını şaşırdığını belirten Kanadoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuçta ne yapacağını şaşırmış durumda iktidar partisi. Seçim hükümeti kurulsa bir türlü. Kendi kendilerine tam bir çıkmazın içine soktular ülkeyi. HDP ile beraber bir hükümet kuran parti durumuna düştüler. Bütün söylenenlerden sonra ortaya çıkan manzarayı gelsin halka anlatsınlar bakalım. Erken seçim kararını TBMM alsın. TBMM alır zaten. Erken seçim TBMM’nin alacağı bir karar, aldırabiliyorsanız aldırın. Diğerleri seçim hükümeti üye vermeyince HDP ile hükümet kurma zorunda kalırsınız. AKP ile HDP içinde olacak. Davutoğlu’na sen hükümeti kurma çalışmalarına devam et denebilir.”

Yorum Gönder

0Yorumlar
Yorum Gönder (0)